Přiznejme si to, hororový found footage žánr už je nějaký ten pátek ohraný a nepřináší na stůl nic moc nového. Inu, tvůrci nadcházejícího komediálního hororu Deadstream mohou namítnout, že to možná ještě není tak úplně pravda. Na oficiální trailerem filmu se tak můžete podívat výše.

Taky jste už na Youtubu viděli taková ta rádoby strašidelná videa, ve kterých se někdo vydá s kamerou do opuštěného domu, kde začne strašně afektovaně předstírat, jak se hrozně bojí, protože by v něm mohli být duchové? Inu, co by youtubeři neudělali pro sledovanost. Ve filmu Deadstream se tak seznamujeme s internetovou celebritou jménem Shawn Ruddy (Joseph Winter), který už ale má největší dny své slávy dávno za sebou. Aby tedy získal nové odběratele, rozhodne se livestreamovat svou noční výpravu do opuštěného a údajně strašidelného domu v lesích. 

Po jeho příchodu do rozpadajícího se domu jménem Death Manor (protože jak jinak by se také mohl strašidelný dům jmenovat, že?) se rozhodne do všech místností umístit kamery, aby mu nic neuniklo. V Death Manor kdysi žila žena jménem Mildred, která se sama sprovodila ze světa oběšením. Shawn ale po nalezení tajemného deníku zjistí, že její duch ještě stále přetrvává v domě. A touží polapit jakoukoliv nebohou duši, aby si z ní mohla udělat člena rodiny, kterou nikdy neměla. Na zábavné youtubové video to nezní jako špatný obsah. Je tu však jeden háček. Všechno je to pravda. A Shawna tak skutečně začnou terorizovat démonické síly, které prahnou po jeho duši. Ale i přestože může během noci přijít o život, jedna věc je jistá. Bude to livestream, jaký internet ještě neviděl. 

Sám hlavní představitel Joseph Winter, který se zároveň postaral o scénář a režii, prohlásil, že celý snímek je z části také parodií na tvorbu různých influencerů a dalších internetových celebrit. Se scénářem a režií mu ještě pomáhala jeho žena Vanessa Winter, se kterou se podílel na tvorbě povídkového hororu V/H/S/99. Dále se ve filmu představí herci jako Melanie Stone, Jason K. Wixom, Gabe Casdorph a Jared Cook.

Na službě Shudder bude snímek premiérovat 6. 10. 2022.