Minulý týden vešla do kin trhlá černá komedie jménem Medvěd na koksu, která vyprávěla o řádění jednoho opravdu hodně zfetovaného černého médi. A její první víkend nedopadl vůbec špatně, v domácích tržbách se jí podařilo vydělat přes 23 milionů dolarů, čímž se například značně přiblížila výsledku marvelovky Ant-Man a Wasp: Quantumania (necelých 32 milionů). A jak se zdá, snímek možná započal novou éru se zdrogovanými zvířaty.

Vyšlo totiž najevo, že je už možná v přípravě podobný snímek, který má nést název Attack of the Meth Gator. A jak už je asi z názvu patrné, dočkat bychom se měli obrovitánského krokodýla, který to opravdu značně přežene s pervitinem, takže asi začne páchat pěknou paseku. A pozor, na mockbuster má dohlížet studio The Asylum, které nám v roce 2013 nadělilo ,,legendární“ Žralokonádo. A víte vy co? My se tomu vůbec nedivíme. 

Výše je tak uvedený nejenom twitterový příspěvek od studia, ale také první plakát se zdrogovaným krokodýlem. A nyní se dostáváme k oné zásadní otázce: To musí být vtip, ne? Inu, těžko říct, studio slibuje, že snímek nám nadělí už v létě tohoto roku, což by z nich dělalo opravdu velké rychlíky. Jeden z uživatelů na tweet zareagoval slovy: ,,Prosím, řekněte mi, že je to pravda a nežertujete!“ A studio mu na to následně odpovědělo:

,,Je to pravda! Zatímco se tu bavíme, tak už pumpujeme pervitin do zásob sladké vody na Floridě!“

Je samozřejmě možné, že představitelé The Asylum si z nás opravdu jenom dělají prču, ale kdo ví. Přece jenom se tu bavíme o studiu, které nám nadělilo Žralokonádo. Tudíž se od něho dá očekávat mnohé! Studio je taktéž zodpovědné za mockbustery jako Transmorphers: Fall of Man (2009), Titanic II (2010) a Independents' Day (2016). Další otázkou také je, zda počáteční úspěch Medvěda na koksu skutečně nespustí ve filmovém světě nový trend, kdy se začnou točit snímky s nebezpečnými zdrogovanými zvířaty. Ale to vše ukáže teprve čas. 

Medvěd na koksu každopádně z části vychází podle skutečné události, k níž došlo v roce 1985. Tehdy totiž letadlo přepravující narkotika z Kolumbie ztratilo až 40 kilo kokainu nad národním lesem Chattahoochee v americkém státě Georgia. Následně se zjistilo, že kokain pozřel černý medvěd, který byl později nalezen v lese mrtev, přičemž samotná příčina smrti se považovala za jedno z největších předávkování drog v historii.

Snímek se zatím dočkal poměrně pozitivních reakcí jak od kritiků, tak i od fanoušků. Tak uvidíme, jaký za sebou zanechá odkaz.