Díky EA jsme se během více než deseti let dočkali řady her ze světa Star Wars a každou z nich doprovázelo alespoň jedno literární dílo. MMORPG Star Wars: The Old Republic doplnily hned čtyři romány a na pultech zahraničních obchodů se navíc objevil samostatný artbook. Vlastního artbooku se dočkaly i akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor, přičemž Fallen Order navrch doplnil komiksový prequel Dark Temple a obě hry dějově překlenul román Star Wars Jedi: Battle Scars. Romány doplnily také oba Battlefronty od DICE (Battlefront: Twilight Company a Battlefront 2: Inferno Squad) a se Star Wars: Squadrons je úzce spojený prostřední díl knižní trilogie Alphabet Squadron.

Teď je ale na řadě Ubisoft, a to díky očekávané akční adventuře Star Wars Outlaws od studia Massive Entertainment. Přestože k oznámení Outlaws došlo už před několika lety a tituly doprovázející videohry z galaxie Star Wars jsou tradice, která sahá ještě dál než k dočasné nadvládě EA, dosud se nikdo o jakémkoliv literárním přívěsku nezmínil. Ale nakonec na něj přece jen dojde, jak víme díky letošnímu Comic-Conu v San Diegu.

Na komiks nebo román rozšiřující příběh Kay Vess a jejího společníka Nixe sice musíme pro tuto chvíli zapomenout, ale s jistotou můžeme vyhlížet samostatně prodejný artbook nazvaný jednoduše The Art of Star Wars Outlaws. Ten má stejně jako v případě artbooků her Star Wars Jedi: Fallen Order a Star Wars Jedi: Survivor na svědomí nakladatelství Dark Horse.

Soudě dle prvních ukázek lze očekávat i podobné zpracování. Jen je třeba odmyslet si ten provizorní text vytvořený s pomocí starého dobrého lorem ipsum generátoru a zaměřit se jen na koncepty z vývoje. Některé obrázky, jež přibližují prostředí planety Cantonica a města Canto Bight, se dosud nikde veřejně neobjevily.

Artbook se každopádně soustředí na postavy, lokace a zbraně ze Star Wars Outlaws, přičemž nebude chybět ani komentář tvůrců. Zajímavé ale je, že zatím neznáme ani přibližné datum vydání. Možná za to mohou zkušenosti s knihou The Art of Star Wars Jedi: Survivor, jejíž vydání v zahraničí bylo odloženo hned několikrát.