Již za necelé dva měsíce k nám dorazí nový katastrofický snímek od známého ničitele Země Rolanda Emmericha, který ponese název Moonfall. V něm se bude muset lidstvo vypořádat s blížící se katastrofou, která by mohla znamenat jeho úplný zánik. Na Zem se totiž řítí celý Měsíc. A jak se zdá, bude se pravděpodobně jednat o práci jakési zlovolné mimozemské entity. Emmerich ve svých filmech Zemi ničí velice rád, však se stačí podívat na jeho filmy jako Den nezávislosti, Den poté a 2012. Snímek Moonfall však přislibuje podívanou, která bude mít tentokrát opravdu epické proporce. Film se již dočkal teaseru a oficiálního traileru, nyní se studio Lionsgate pochlubilo pětiminutovým klipem ze začátku filmu, na který se můžete podívat výše. 

Ve snímku se dočkáme dvou ze tří hlavních představitelů. Patricka Wilsona, jenž ztvární astronauta Briana Harpera, a Halle Berry, která se zas ujme postavy Jo Fowler. Oba dva pracují na jakémsi vesmírném satelitu, přičemž ona nonšalantní nálada dokazuje, že je to pro ně už poměrně běžná věc. Pomáhá jim i astronaut Marcus, kterého hraje Frank Fiola. A i přestože je nálada odlehčená, my diváci víme, že se brzy stane něco hodně špatného. Což se ukáže být pravdou, protože krátce poté se odněkud vynoří jakási mimozemská entita bez tělesné formy, která nejenže pěkně zamává se systémy přistaveného raketoplánu, ale taktéž se vší pravděpodobností nechá Marcuse napospas černým hlubinám vesmíru. Brian a Jo se sice dostanou do bezpečí, ale posléze si všimnou, že na vzdáleném Měsíci se něco děje. 

Film tak láká nejenom na napínavé a děsivé scény z chladného vesmíru, ale i na katastrofické události, které se začnou na Zemi odehrávat poté, co Měsíc vyjede ze své oběžné dráhy. Takže se pravděpodobně můžeme těšit na další staré dobré tsunami, padající meteory a zemětřesní. K hlavní hrdinské trojici se ještě připojí jistý konspirační teoretik, kterého si zahraje John Bradley. Premiéry filmu se dočkáme 4. 2. 2022.