Skoro před dvěma týdny nám Warneři nadělili první pořádný trailer na akčňák Meg 2: Příkop, ve kterém se Jason Statham opět vrhne do šíleného boje proti žraločím titánům. Nebude to však jediné podmořské dobrodružství, kterého se letos dočkáme. Za několik dní totiž vejde do kin hraný remake Disneyho Malé mořské víly, ovšem zde jsou téměř veškeří vodní tvorové přátelská zvířátka, která by neublížila ani mouše... Však co by taky dělala moucha v moři, že?

Tvůrci nejnovějšího klipu na Meg 2 si ale řekli, že si z hrané předělávky Disneyho animované klasiky krapet vystřelí. Během jeho prvních sekund se totiž skutečně zdá, že se jedná o trailer na Malou mořskou vílu. Odpovídá tomu hudba, líbivý vizuál a barva titulků, které se navíc skládají z vět jako „Magic Awaits“, přičemž z toho všeho může divák opravdu usoudit, že právě kouká na trailer k remaku slavné pohádky.

Ovšem jakmile se z vod vynoří obrovitánský megalodon, který lační po lidské jednohubce, rázem jdou představy o mořských vílách stranou. Na klip se můžete podívat výše. 

A co si budeme povídat, oproti další Disneyho bezduché předělávce, která podle prvních reakcí patrně nebude patřit k nejpovedenějším, se Meg 2 zdá být mnohem zábavnější a hlavně originálnější jízdou. Jistě, sice nás asi čeká tuna nadsázky, ale takovému typu filmu to můžeme v pohodě odpustit.

Zbytek výše uvedeného klipu nám každopádně ukáže sekvence, které jsme již mohli vidět v oficiálním traileru. Opět se tak vrátí na scénu Jason Statham jako Jonas Taylor, který se vrací do akce poté, co byl hluboko pod hladinou oceánu nalezen prastarý ekosystém. V jeho hlubinách se však skrývají věci, před kterými nebudou v bezpečí ani lidé na souši. Taylor a další jeho spojenci tak budou muset vyrazit do na první pohled prohraného boje proti prastarým mořským bytostem, které si už na všechny lidské nešťastníky brousí zuby. 

Snímek natočil britský režisér Ben Wheatley, který v roce 2013 získal na filmovém festivale v Karlových Varech Zvláštní cenu poroty za snímek Pole v Anglii. Dále je zodpovědný za filmy jako Seznam smrti (2011), Dovolenkáři (2012) a Křížová plavba (2016). O scénář se postarali Dean Georgaris, Erich Hoeber a Jon Hoeber.

Dále se ve filmu objeví herci jako Sienna Guillory, Cliff Curtis, Skyler Samuels, Sergio Peris-Mencheta, Page Kennedy, Jacky Wu a Shuya Sophia Cai.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 3. 8. 2023.