Čas od času se v kinech stane, že se něco s projekcí nepovede. Nejhorší samozřejmě je, když v půlce filmu plátno najednou zčerná a vypne se zvuk, přičemž následně vejde do sálu uvaděč a řekne vám, že s promítáním je konec (bohužel mluvím z vlastní zkušenosti). Ne vždy jsou ale tyto přešlapy tak vážné, občas dokážou být i docela vtipné.

To byl případ neznámého kina, v němž se promítal třetí díl Strážců Galaxie, na které už mimochodem máme recenzi. Jak je zvykem, před startem samotného filmu na diváky čeká ještě řada různých reklam a filmových upotávek. Ve výše zmíněném kině však omylem pustili naráz dva trailery. Jeden na remake Malé mořské víly a druhý na další díl Transformerů s podtitulem Probuzení monster. Na plátně se tak různě překrývaly záběry z obou dvou filmů, ovšem zlatým hřebem byla zvuková stopa z Malé mořské víly, která se skládala z písně Part of Your World.

A co si budeme povídat, poslouchat ikonickou pohádkovou píseň a zároveň u toho sledovat obří bojující roboty, kteří se s ničím nemažou, rozhodně není něco, co byste viděli každý den. Na video od twitterového uživatele @BlakeRobPerry se můžete podívat níže. 

Jelikož jsou oba trailery přibližně stejně dlouhé, vtipnou tečku tomu dává i samotný závěr, kdy se začnou překrývat i tituly obou dvou filmů. Upřímně nám ale představa nějakého crossoveru mezi Transformery a Malou mořskou vílou přijde lákává. Konečně bychom se třeba dočkali nějakého remaku Disneyho animované klasiky, který by byl okořeněný něčím pořádně zajímavým. Ale na něco takového můžeme samozřejmě zapomenout, protože obě dvě značky patří zcela jiným společnostem, Malá mořská víla Disneymu a Transformeři Paramountu.

Celé to krapet připomíná i vtipný přešlap studia Universal, které v roce 2016 omylem vydalo trailer na snímek Mumie (2017) s Tomem Cruisem, v němž z velké části chyběly zvukové stopy. Výsledkem tak byla směšná podívaná, která se na nějaký čas stala hitem internetu. Na trailer se můžete podívat níže. 

Co se týče Malé mořské víly a Transformerů, tak další Disneyho předělávky se v kinech dočkáme 25. 5. 2023. Transformeři svedou další bitvu zas 8. 6. 2023.