Už za necelý měsíc dorazí do kin očekávaná hororová komedie jménem Renfield, ve které se v hlavních rolích představí Nicolas Cage jako hrůzostrašný hrabě Drákula a Nicholas Hoult jako jeho oddaný služebník Renfield. V rámci toho nedávno vyšel krátký klip, jenž nám ukáže několik sekvencí, kterých jsme se v oficiálním traileru nedočkali. Podívat se na něj můžete výše.

Samotný začátek tak zcela jasně kopíruje legendárního filmového Drákulu z roku 1931 od Toda Browninga, kde nejslavnějšího upíra historie ztvárnil Bela Lugosi. Ve zbytku videa pak Renfield poukazuje na to, jak neskutečně frustrující je téměř celé jedno století sloužit vládci temnot. Jak už dávno víme, příběh filmu se bude odehrávat v moderních časech, kdy se Renfield snaží dostat se ze spárů svého upírského pána, aby si mohl žít normálním životem. Sám Drákula mu to ale samozřejmě nedovolí. 

Být ve službách temnot s sebou ale nese i určité výhody. Renfield totiž ovládá různé nadpřirozené síly, díky kterým si proti němu nemůže žádný ze smrtelníků ani škrtnout. Samozřejmě to ale má jednu obrovitánskou nevýhodu. Na oplátku se totiž musí í starat o veškeré potřeby svého upírského pána. A z toho by jednoznačně kdekomu hráblo.

Mladý Renfield se ale následně rozhodne spojit síly s policistkou Rebeccou Quincy (Awkwafina), se kterou budou hledat způsob, jak se ze sevření pána temnot vymanit. Na jisté terapii tak místní napadne, že kdyby Renfield Drákulu zkrátka ignoroval, nikdy tak nezíská plnou moc. To se ale ukáže být extrémně špatným nápadem, protože Drákula má i tak dostatek sil na to, aby rozpoutal krvavý masakr.

Existuje pro Renfielda vůbec nějaká naděje, že jednoho dne nalezne slastnou svobodu? Nebo je mu souzeno sloužit silám temnot do konce všech časů? 

O režii filmu se postaral Chris McKay, scénář zas zpracovali Ryan Ridley a Robert Kirkman, který je jedním z tvůrců legendární komiksové série The Walking Dead.

Dále se také ve filmu objeví herci jako Ben Schwartz, Adrian Martinez, Shohreh Aghdashloo, Brandon Scott Jones a Caroline Williams.

Oficiální premiéra v našich kinech je stanovená na 13. 4. 2023.