Už pozítří, tedy 23. 2. 2023, bude v našich kinech premiérovat opravdu dost ujetě vyhlížející černá komedie Medvěd na koksu, kterou zrežírovala herečka Elizabeth Banks. V rámci toho se studio Universal pochlubilo zbrusu novým klipem, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, samotný příběh bude částečně vycházet podle skutečné události, k níž došlo v roce 1985. Tehdy totiž letadlo přepravující narkotika z Kolumbie ztratilo až 40 kilo kokainu nad národním lesem Chattahoochee v americkém státě Georgia. Následně se zjistilo, že kokain pozřel černý medvěd, který byl později nalezen v lese mrtev, přičemž samotná příčina smrti se považovala za jedno z největších předávkování drog v historii.

Nyní je medvěd vystaven v Lexingtonu v Kentucky jako turistická atrakce. A tvůrci filmu si řekli, že takový příběh je pro nějakou tu šílenou černou komedii jako dělaný. 

Ve výše uvedeném klipu tak sledujeme dvojici záchranářů, které ztvárňují Scott Seiss a Kahyun Kim. Ti se společnými silami pokoušejí pomoci místní zraněné policistce v podání Margo Martindale. Netuší však, že to, co jí vážné rány způsobilo, si už jde i pro ně. Následuje tak zběsilý útěk a honička se sanitkou, kterou pořádně zdrogovaný méďa nemá absolutně žádný problém doběhnout. Klip pak po vzoru seriálového cliffhangeru skočí přesně ve chvíli, kdy se medvědovi podaří(?) naskočit do sanitky, ze které už zmíněná trojice pravděpodobně živá nevyjde.

V samotném filmu se samozřejmě dočkáme ještě dalších nešťastníků, kteří na kokainového medvěda narazí, včetně také skupiny drogových dealerů, která chce zjistit, co se vlastně stalo s jejich zbožím. A se vší pravděpodobností to také zjistí, akorát asi tím nejhorším způsobem. 

Elizabeth Banks má už s režírováním určité zkušenosti, je například zodpovědná za filmy jako Ladíme 2 a remake Charlieho andílků z roku 2019. O scénář se postaral Jimmy Warden, který například pracoval na snímku Chůva na zabití: Krvavá královna.

Ve filmu se tak dočkáme herců jako Keri Russell, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, Brooklynn Prince, O'Shea Jackson Jr., Kristofer Hivju a Jesse Tyler Ferguson.