Pozor, následující řádky obsahují spoilery k filmu Spider-Man: Bez domova.

Pokud jste dítě devadesátek, tak herečku Kirsten Dunst se vší pravděpodobností určitě znáte. Někteří si ji mohou pamatovat z milované dobrodružné klasiky Jumanji z roku 1995, kde jako třináctiletá ztvárnila postavu Judy. Mnozí si ji ale budou nejlépe pamatovat za její ztvárnění Mary Jane Watson v milované trilogii Spider-Mana od Sama Raimiho, ve které si pavoučího hrdinu zahrál Tobey Maguire. Právě ten se také objevil ve veleúspěšném snímku Spider-Man: Bez domova, který celosvětově vydělal už 1,86 miliard dolarů, čímž už z komerčního hlediska trochu dýchá na záda Avengers: Infinity war. A jelikož se ve filmu objevily i další postavy z Tobeyho trilogie, fanoušci začali debatovat o tom, zda bychom se někdy v budoucnu nemohli dočkat i nějakého toho camea v podání Kirsten Dunst. 

Jaký na to má názor sama herečka? Rozhodně by byla nadšená. Už před měsícem řekla v rozhovoru pro Deadline, že by neváhala ani vteřinu.

,,Samozřejmě, že bych se do té role ráda vrátila. Už se mě na to lidi několikrát ptali, přijala bych to bez jakéhokoliv zaváhání. Vždyť to byla velká část mého života a kariéry.“

Všechno ale samozřejmě závisí na vlivných producentech z Marvelu, plus i tvůrcích daných MCU filmů. Zatím totiž nikdo z nich herečku do MCU univerza nepřizval, ovšem po úspěchu třetího Sony/Marvel Spider-Mana by se to v budoucnu mohlo změnit. O svém případném MCU debutu mluvila herečka také na konci minulého roku.

,,Přála bych si, aby mě obsadili do dalšího Spider-Mana. Třeba jako nějakou straší verzi Mary Jane. Ráda bych byla součástí dalšího superhrdinského snímku. Však v nich teď jsou všichni!“

I přestože se MJ v podání Kirsten Dunst ve třetím MCU Spider-Manovi neobjevila, nesmíme zapomenout, že ji v jedné scéně Tobeyho verze zmíní. Přesto by ale bylo docela fajn vidět, jak by vypadala Mary Jane v podání představitelky, která za pár měsíců oslaví čtyřicáté narozeniny. Dunst přednedávnem obdržela svou vůbec první oscarovou nominaci v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. A to za snímek Síla psa.

Uvítali byste návrat Kirsten Dunst do role Mary Jane v MCU?