Jelikož se tento týden v pondělí ve Spojených státech slavil svátek Martina Luthera Kinga, tudíž mnozí lidé mohli díky volnu navštívit kino, s box office okénkem jsme počkali, abychom měli přesnější čísla z tržeb. A jaké jsou výsledky? Inu, zdá se, že několikatýdenní nadvláda Wonky je skutečně u konce.

Minulý týden totiž do amerických kin dorazil hudební snímek Mean Girls, nová verze slavné teen komedie Protivný sprostý holky (2004). Ta po víkendu a svátečním pondělku utržila pro domácí box office 33,2 milionů dolarů, čímž si v žebříčku zajistila první místo. Když k tomu připočteme ještě komerční výsledek z dalších trhů, tak dohromady by měl mít snímek na kontě 39,7 mega.

Celkově je tak o remake větší zájem, než byl o zmíněnou původní verzi z roku 2004. Rozpočet filmu údajně činil 36 milionů, zatím to tedy nevydá, že by se z filmu stal nějaký mega hit, ale uvidíme, co přinesou následující týdny. 

Na druhém místě máme další novinku. A to akční nářez jménem The Beekeeper, ve kterém se v hlavní roli drsného včelaře objevil Jason Statham. Ten po prodlouženém víkendu utržil pro domácí box office 19 milionů, celosvětově to zas dělá kolem 22 mega. Oproti čtvrtému dílu Expendables, ve kterém si Statham zahrál ještě po boku dalších akčních hvězd, je to každopádně mnohem lepší start. Tak uvidíme, zda se z filmu nestane nějaká menší trvalka.

Na třetí místo spadl již zmíněný Wonka, který po prodlouženém víkendu utržil něco kolem 11 milionů dolarů. Celkově už čokoládové dobrodružství překonalo hranici půlmiliardy, přesněji má celosvětově na kontě již necelých 508 milionů dolarů. Na rozpočet 125 mega je to každopádně krásný výsledek, z kterého mohou být Warneři jednoznačně spokojení.

Na čtvrtém místě máme romantickou komedii S tebou nikdy. Ta po prodlouženém víkendu utržila asi kolem 8,5 milionu dolarů, celosvětově to dělá 79,5 mega. Na rozpočet 25 milionů to vlastně není špatný výsledek, zájem o film navíc klesá vcelku pomalu, tudíž by mohl v následujících týdnech ještě překonat hranici 100 milionů.

A na pátém místě máme animák Ptáci stěhováci, ten zas po prodlouženém víkendu utržil asi 8,3 milionů dolarů. Dohromady má snímek na kontě 174,7 mega. Jelikož rozpočet činil 72 milionů, studio Illumination tak může mít jistotu, že se film jednoznačně zaplatí. S nějakým mega trhákem, kterým se staly například tituly z jejich sérií Já, padouch a Mimoni, by ale počítat nemělo. 

A na co do kina tento týden? Určitě si nenechte ujít skvělou novinku z dánských končin jménem Bastard, ve které se v hlavní roli objeví Mads Mikkelsen. Ten si zahraje kapitána Ludviga Kahlena, který se rozhodne ve jménu krále dobýt nehostinná dánská vřesoviště a vytvořit na nich kolonii. Komplikovat mu to ale bude nejenom nehostinné prostředí, ale také sadistický šlechtic Frederik de Schinkel, který se domnívá, že ty země patří jemu.

Snímek bude v našich kinech premiérovat ve čtvrtek, tedy 18. 1. 2024. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.