Režisér Matthew Vaughn má za sebou pár zdařilých adaptací. To hlavně díky tomu, že jim vždy dokáže vtisknout vlastní styl, který trochu odbíhá od původní předlohy. Právě tak tomu bylo i u jeho nejnovější série Kingsman. Původní komiks sice napsal Mike Millar a nakreslil Dave Gibbons, specifický vizuální styl a mytologii organizaci vtiskl až Vaughn. Jestli mi nevěříte, můžete si přečíst komiks, který u nás vydalo nakladatelství CREW.

Přečtěte si také: Filmová séria Kingsman dostane tretie pokračovanie

No, ale zpět k filmové sérii. Kingsman: První mise není dalším pokračováním, ale prequel k předchozím filmům Kingsman: Tajná služba (2014) a Kingsman: Zlatý kruh (2017). Dostáváme se tak do první světové války. To nám dává možnosti podívat se na trochu netradičnější záporáky než jsou nacisti, nebo zlí milionáři. Tentokrát se zdá, že hlavním antagonistou bude mýty opředený Rasputin. Tento se na rozdíl od toho z Hellboye neučil magii, ale bojová umění. I přesto to vypadá, že našim hrdinům pořádně zatopí. V traileru se totiž střídá jedna akční sekvence za druhou.

V historii byl Grigorij Jefimovič Rasputin svatý mystik a léčitel, jež se vetřel do přízně posledního ruského cara Mikuláše II. a měl tak moc ovlivňovat politiku. V roce 1916 se ho ruská šlechta rozhodla zbavit. To si však vyžádalo několik pokusů a tak vznikla legenda o jeho nesmrtelnosti. Je to opravdu dobrý námět na důstojného nepřítele.

Filmu bychom se měli dočkat 19. září/septembra. Doufám, že nám to v tomto roce nepřekazí žádná další pohroma, protože tenhle akční nářez chci vidět na velkém plátně, nikoliv na monitoru.