Nejnovějším filmem režiséra Yorgose Lanthimose se stali chválení Chudáčci s Emmou Stone, kteří nedávno zabodovali na Oscarech. A pokud se už nemůžete dočkat toho, až nám řecký filmař nadělí svůj další filmový kousek, tak pro vás máme skvělou zprávu.

Režisérův příští film jménem Kinds of Kindness, který je již nějaký čas v postprodukci, už totiž zná své datum premiéry. A dojde k ní překvapivě brzy. Snímek by měl dorazit do kin už toto léto, přesněji 21. 6. 2024, u nás to bude zřejmě o den dřív. Lanthimos se klasicky postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracoval jeho dlouholetý spolupracovník Efthymis Filippou (Zabití posvátného jelena). Informace o ději se stále drží pod pokličkou, ale zdá se, že půjde o povídkový film. 

Podle všeho by se měl odehrávat ve Spojených státech, přičemž by nám měl nabídnout tři samostatné příběhy. Jednu z hlavních rolí si opět zahraje oscarová Emma Stone, která se v podstatě stala takovou režisérovou dvorní herečkou. Kromě Chudáčků si zahrála například i v jeho filmu Favoritka (2018) a kraťasu Bleat.

V Kinds of Kindness se nám ovšem představí ještě další známé tváře, těšit se můžeme také na hvězdy jako Margaret Qualley (Panenky na útěku), Jesse Plemons (Zabijáci rozkvetlého měsíce) a Willem Dafoe (Asteroid City).

O distribuci se postará studio Searchlight Pictures. Pokud půjde snímek do kin už za několik měsíců, v nejbližší době bychom se také mohli dočkat nějakého toho prvního traileru. 

A ještě připomeneme, že už možná známe projekt, na nějž se Lanthimos vrhne po nadcházejícím povídkovém filmu.

Podle serveru Variety by měl natočit remake jihokorejské černé komedie jménem Save the Green Planet! (2003), kterou napsal a natočil Jang Joon-hwan. Natáčet by se mělo začít v létě, přičemž Emma Stone by si v něm měla opět zahrát jednu z předních rolí.