Po oficiálním oznámení kickstarterové kampaně se Steamforged Games na nějakou dobu opět odmlčeli. Ovšem to jen proto, aby nám mohli konečně ukázat první trailer, najdete ho kousek níž, a společně s ním oznámili datum začátku kampaně. Lov tedy vypukne již 20. dubna/apríla.

Krátký trailer nás nechá poprvé nahlédnout na hru v celé své kráse. Můžeme totiž vidět, jak vše vypadá rozložené na stole. Jako ukázkovou lokaci vybrali ve Steamforged Games Ancient Forest, což je první místo, které navštívíte jak ve videoherní, tak v deskoherní podobě. Udatní lovci jsou zde postaveni tváří v tvář nebezpečnému monstru Rathalos a vypadá to, že se schyluje k velké bitvě.

Vy jakožto udatní lovci vybavení jednou ze dvanácti zbraní, které Monster Hunter World: The Board Game nabídne, máte pouze jediný úkol, kterým je porazit některé z nebezpečných monster. Je tedy důležité vědět, jak toho můžete docílit. Proto si tedy povíme něco více o samotném soubojovém systému hry.

Jedna z jeho částí se odehrává na hracím plánu. Musíte si dávat pozor, kde stojíte, jelikož stejně jako se vám může podařit trefit kritické místo monstra, čímž zasadíte decimující ránu, tak v některých případech se může stát, že svou kořist zcela minete.

Přečtěte si také: Skvělé zprávy pro fanoušky Monster Hunter Stories

Velká část vašeho rozhodování se ale bude točit kolem hráčské desky, která v případě Monster Hunter World: The Board Game znázorňuje vaši výdrž. Kromě toho, že na ní najdete tři políčka, kam budete umisťovat karty útoku, tak v horní části desky máte balíček útočných karet a karet s poškozením. Zatímco na spodní straně desky máte svoji výbavu, která se skládá ze zbraně a zbroje.

Když se tedy rozhodnete zaútočit, vezmete jednu ze svých karet útoku a položíte ji na jedno z volných políček na vaší desce hráče. Pokud ale nemáte k dispozici žádné volné políčko, vaše výdrž je tím pádem v tahu a před dalším útokem si budete muset odpočinout.

Když vyložíte kartu útoku, nezbývá nic jiného než provést daný útok. Jako příklad Steamforged Games uvedli kartu Tackle, kterou naleznete v balíčku karet pro Great Sword. Zrovna karta jako je Tackle vám toho umožní provést hned několik. Jako první se můžete pohnout o jedno políčko, následně provedete útok tím, že si vytáhnete jednu karu z balíčku poškození a následně monstrum ještě omráčíte. V dolním rohu karty si také můžete všimnout symbolu, který znázorňuje její dosah.

Zajímavou mechanikou je ta, která se točí okolo balíčku poškození. V něm sice najdete jen různá čísla, která znázorňují kolik svým útokem udělíte zranění. Každá ze zbraní ale nabídne jinou kombinaci těchto karet, což má znázorňovat odlišnou sílu jednotlivých zbraní. V průběhu nelítostného boje budou karty poškození z vašeho balíčku mizet. To znázorňuje postupné tupění vaší zbraně, kterou bude třeba čas od času nabrousit, abyste si znovu doplnili svůj balíček poškození.

Kickstarterová kampaň, která započne již 20. dubna/apríla, nabídne hned několik druhů odměn. Ta základní vás vyjde na 70 dolarů (cca 1500 Kč) a navštívíte v ní první lokaci hry s názvem Ancient Forest. Dle Steamforged Games vás Great Jagras, Anjanath, Tobi-Kadachi a Rathalos zvládnou zaměstnat na nějakých 30 hodin.

Druhá odměna už je o něco dražší, vyjde vás na 140 dolarů (cca 3000 Kč), ovšem za tuto cenu se obsah krabice i herní doba zdvojnásobí. Navíc se jedná o verzi hry, kterou Steamforged Games doporučují, jelikož vám doručí ten pravý herní zážitek. Poslední je odměna za 279 dolarů (cca 6000 Kč), se kterou se můžete těšit na 75 hodin zábavy, exkluzivní velká monstra a XXXL potvoru Kushala Daora.