Spider-Man Andrewa Garfielda se své vlastní trilogie nakonec nedočkal a musel se smířit jen s dvojicí filmů. I tak ale byli mnozí fanoušci náležitě nadšení, když se znovu objevil ve veleúspěšném MCU snímku Spider-Man: Bez domova (2021), kde statečně bojoval po boku Toma Hollanda a Tobeyho Maguira.

Po premiéře snímku se fanoušci opět začali dožadovat třetího dílu Amazing Spider-Man, aby i Garfieldova verze slavného hrdiny měla důstojné uzavření trilogie. Stále ale není známo, zda se třetího filmu někdy skutečně dočkáme, ale podle nedávných zvěstí bychom Garfielda v roli pavoučího hrdiny mohli přece jenom ještě vidět, akorát ve zcela jiném titulu.

Podle insidera CanWeGetSomeToast kontaktoval Garfielda sám šéf MCU Kevin Feige, který by ho podle všeho rád dostal do další mimořádné marvelovské podívané jménem Avengers: Secret Wars. Marvel, Disney a sám Garfield však o zvěstech zatím mlčí. 

Vzhledem k tomu, že Secret Wars mají nabídnout opravdu velkolepý střet, ve kterém má být vyloženě tuna různých marvelovských hrdinů a záporáků, tak by přítomnost Garfielda zas až tak překvapující být nemusela. Zde se navíc nějaký ten další fanservis vyloženě nabízí.

Snímek bude vycházet ze stejnojmenné komiksové předlohy z roku 1984, ve které mimozemská entita jménem Beyonder přemístí členy Avengers, X-Meny, Fantastickou čtyřku a další superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde mají svést bitvy obrovitánských rozměrů.

Beyonder bude se vší pravděpodobností nahrazen Kangem Dobyvatelem (Jonathan Majors), který bude po Thanosovi dalším velkým arcizáporákem MCU. Jedním z hlavních padouchů v Secret Wars by se podle všeho měl stát také Doctor Doom, který je ústředním záporákem především pro Fantastickou čtyřku. 

Pokud by si Garfield znovu oblékl svůj pavoučí kostým, rozhodně by bylo fajn, ale stejně bychom ho asi raději viděli v případném Amazing Spider-Man 3. Herec se této možnosti každopádně nebrání, ovšem vrátil by se pouze za předpokladu, že to na něj bude působit správně. Vše ale samozřejmě bude záležet na rozhodnutí studia Sony.

Co se Avengers: Secret Wars týče, fanoušci se budou muset obrnit trpělivostí. Marvel před dvěma měsíci řádně zatřásl se svým kalendářem, v rámci čehož se filmu dočkáme až 6. 5. 2027.