Už od dob oznámení o vzniku DCU, které společnými silami povedou James Gunn a Peter Safran, kolovala mezi fanoušky ona zásadní otázka. Kdo se stane novým Supermanem? Inu, to stále zatím nevíme a nebudeme to vědět asi ještě hezkých několik měsíců. Ale už známe jména několika pravděpodobných kandidátů, kteří by se mohli stát v Gunnově připravovaném filmu Superman: Legacy novým synem Kryptonu.

Server Deadline uvedl, že svou castingovou nahrávku poslal produkci také herec Pierson Fodé jedenatřicetiletý Američan, který se například objevil v netflixové akční komedii Muž z Toronta (2022) s Kevinem Hartem a Woodym Harrelsonem. Obzvlášť se ale proslavil za své působení v nekonečném seriálu Báječní a bohatí (1987), ve kterém působil mezi lety 2015 až 2018. James Gunn, který se po premiéře třetích Strážců Galaxie může nyní naplno věnovat svému postu šéfa DC Films, chce údajně zhlédnout všechny castingové nahrávky osobně, což samozřejmě ještě nějaký ten pátek potrvá. 

Přesto je ale více než pravděpodobné, že jméno nového Supermana se dozvíme ještě letos. Nahrávka, kterou Fodé produkci poslal, se údajně Gunnovi velice líbila, čímž herec rázem vystřelil mezi přední kandidáty. Mezi ně patří také David Corenswet, o dva roky mladší herec, který si zahrál v seriálech jako Politik (2019), Hollywood (2020) a Město patří nám (2022). Pak jsou ještě ve hře dva další herci, ale jejich jména zatím neznáme.

Dalším případným kandidátem je i sympatický Nicholas Hoult, ale nad ním stále visí určitý otazník. Podle některých zdrojů by se Hoult mohl stát novým Lexem Luthorem. Nicméně další zdroje zas tvrdí, že by mu mohla připadnout k nohám role samotného Supermana.

Pak je tu také otázka, kdo se stane novou Lois Lane, schopnou novinářkou, která je i Supermanovou slavnou láskou. Podle informací z posledního měsíce jsou zatím ve hře herečky jako Emma Mackey, Rachel Brosnahan, Phoebe Dynevor a Samara Weaving. Holt se budeme muset obrnit trpělivostí a na konečné odpovědi si ještě nějaký ten čas počkat. 

O scénář a režii se nakonec postará sám James Gunn, který chce s novým filmem o Supermanovi započít zcela novou éru pro filmové DC. Zda bude oproti té předešlé úspěšnější, se necháme překvapit.

Superman: Legacy se bude každopádně odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

V našich kinech by měl snímek premiérovat 10. 7. 2025.