Už nějaký ten pátek víme, že v komiksovém DCU, novém univerzu Jamese Gunna a Petera Safrana, dostane svůj vlastní film i Supergirl. A jelikož minulý rok vyšlo najevo, že herečka Sasha Calle se po Flashovi (2023) už do role nevrátí, začíná pátrání po jiné představitelce.

Jistě, snímek o Supergirl s podtitulem Woman of Tomorrow k nám zřejmě dorazí až za pár let, ale už nějakou dobu také víme, že hrdinka by se měla objevit i ve snímku Superman: Legacy, který se začne natáčet na jaře. A to už se pomalými krůčky blíží. Nového Supermana, který bude prvním celovečerákem DCU, zrežíruje zmíněný James Gunn. A ten by podle všeho měl být i u výběru nové Supergirl. Která herečka se jí ale nakonec stane? 

To sice ještě stoprocentně nevíme, ale zřejmě se bude vybírat ze tří hvězd. Brzy mají proběhnout kamerové zkoušky, na těch by se měly objevit herečky, které se dostaly do užšího výběru. O koho přesně se jedná?

První uchazečka je Milly Alcock, australská herečka, který se nejvíce proslavila díky seriálu Rod Draka (2022) od HBO, v němž ztvárnila mladou Rhaenyru Targaryen. Dále se objevila v seriálových titulech jako Místo zvané domov (2013), Upright (2018) a Ozvěny minulosti (2020).

Další možností je Emilia Jones, jednadvacetiletá Angličanka, kterou budou zřejmě mnozí znát ze seriálu Zámek a klíč (2020). Aktivně působí i ve filmovém světě, za zmínku tak stojí tituly jako Ghostland (2018), V rytmu srdce (2021) a Cat Person (2023). 

A třetí uchazečkou je třiadvacetiletá Američanka Meg Donnelly, která se zas nejvíce proslavila díky seriálům Americká manželka (2016) a Lovci duchů: Winchesterovi (2022). U Donnelly je ale zajímavé, že už Supergirl propůjčila svůj hlas v animovaném snímku Legie superhrdinů z minulého roku, roli si navíc zopakuje v titulu Justice League: Crisis on Infinite Earths. 

Kamerové zkoušky by měly proběhnout někdy během příštího měsíce, tudíž někdy tehdy bychom se měli dozvědět, kdo si vlastně slavnou DC hrdinku zahraje.

Jak již bylo řečeno, samostatný snímek, který se na hrdinku zaměří, ponese název Supergirl: Woman of Tomorrow. Ten by se měl opírat o základy komiksu od Toma Kinga, jehož u nás můžeme znát jako autora Batmana či Rorschacha. Supergirl zde více jak čtrnáct let žila na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něj pak viděla jenom zmar, utrpení a smrt celé své rodiny i planety.

Která herečka z uvedených hereček by se vám v roli nejvíce líbila?