Na MCU reboot Fantastické čtyřky si budeme muset počkat ještě opravdu hodně dlouhou dobu, přesněji až do roku 2025. Už teď se ale mnozí fanoušci dohadují o tom, jaké herce by v připravovaném filmu o slavné superhrdinské čtveřici chtěli vidět. Samozřejmě ale není řeč pouze o samotných hrdinech.

Začaly se totiž šířit zvěsti o tom, že sympaťák Adam Driver, slavný představitel Kylo Rena ze sequelové trilogie Star Wars, se sešel s představiteli Marvelu, aby s nimi jednal o tajemné roli v chystané Fantastické čtyřce. Mnozí fanoušci se rázem nechali slyšet, že by Drivera velice rádi viděli v roli padoucha Doctora Dooma, který ke čtveřici superhrdinů zcela neodmyslitelně patří. Své přání tak vyjadřují na sociálních sítích, přičemž na vybrané příspěvky z Twitteru se můžete podívat níže. 

Jelikož ale stále ještě nemáme obsazenou ani samotnou Fantastickou čtyřku, je rozhodně možné, že Driver jednal o roli jednoho z jejích členů. Předním kandidátem může být i sám zakladatel Reed Richards alias Mr. Fantastic, ale to se budeme muset nechat překvapit. Ovšem vzhledem k tomu, že Driver již má bohaté zkušenosti s hraním maskovaných padouchů s kápěmi, by jeho obsazení do role Dooma nebylo příliš překvapivé.

Samotného Doctora Dooma jsme v hrané podobě mohli vidět hned několikrát. Poprvé to bylo v roce 1994 ve snímku jménem (hádejte třikrát) Fantastická čtyřka, kde ho ztvárnil Joseph Culp.

Patrně nejznámější hraný Doom byl v podání Juliana McMahona, který slavného komiksového padoucha ztvárnil jak ve filmu z roku 2005, tak i v jeho pokračování jménem Fantastická čtyřka: Silver Surfer z roku 2007.

Zapomenout také nesmíme (i přestože mnozí fanoušci by nejraději zapomněli úplně) na verzi z roku 2015, kde si Dooma zas zahrál Toby Kebbell

O scénář k MCU rebootu Fantastické čtyřky se každopádně postará duo Jeff Kaplan a Ian Springer. I nadále se také počítá s tím, že režie se ujme Matt Shakman, jeden z tvůrců marvelovského seriálu WandaVision, který kvůli filmu odstoupil z výroby Star Treku 4.

Zcela původně měl reboot natočit Jon Watts, který je tvůrcem spider-manovské MCU trilogie s Tomem Hollandem. Kvůli kreativním neshodám s Marvelem ale následně celý projekt opustil.

Oficiální premiéra je stanovená na 14. 2. 2025.

Líbil by se vám Adam Driver v roli Doctora Dooma?