„Příroda nemiluje. Ani nenávidí. Jednoduše jen vytváří, stejně jako ničí." Americko-kanadské studio Screen Media Films nedávno vypustilo do světa oficiální trailer snímku Skyfire. Akční podívaná s prvky katastrofického scénáře se divákům zpřístupní na VOD krátce po Novém roce.

Ostrov Tianhuo symbolizuje ráj na zemi. Návštěvníci díky procházkám po moderních stezkách vedoucí skrze zkrocené pralesy místní fauny a flóry téměř zapomínají, že se nacházejí uprostřed „Ohnivého kruhu,“ světoznámého vulkanického pásu Pacific Rim. Sopka, která se nachází uprostřed oblíbené turistické destinace, se však rychle probudí k životu a ostrov tak zničehonic zachvátí ohnivý déšť, který za sebou zanechává jen sutiny a smrt.

Přečtěte si také: Fanoušci kyberpunku si přijdou na své v nadcházejícím sci-fi seriálu Evropské kmeny, Netflix vypustil oficiální teaser

Ukázky z traileru lehce připomínají atmosféru Jurského parku, tedy až na to, že se návštěvníci v tomto případě nemohou těšit z dinosaurů. Mocenské praktiky v řadách managementu však zůstávají stejné, a sice udržet ostrov v provozu i v případě, kdy hrozí přírodní katastrofa. Na místě, které vyhledávají lidé za účelem odpočinku, vypukl boj o holý život. Valící se lávou a ohnivými katapulty však prostupuje motiv rodiny, kdy se mladá seismoložka Meng Li snaží kromě záchrany života najít pojivo pro zpřetrhané vazby s jejím otcem.

Snímek Skyfire, jehož režijní taktovky se ujal Simon West, je další z epických čínských projektů, který je natočen západním filmařem, přestože obsazení se skládá převážně z asijských tvůrců. Globální publikum se akční katastrofické podívané dočká již 12. ledna 2021, kdy se objeví na VOD. Diváci se mohou těšit na Jasona Isaacsa, Hannah Quinlivan nebo Xueqi Wang.