Netflix v průběhu posledních let zaznamenal mimo jiné velký úspěch díky seriálům z německých produkcí. Po oblíbených titulech jako Dark (2017) či Barbaři (2020) přichází s novým projektem nesoucím název Evropské kmeny (v originále Tribes Of Europa). Tento akční sci-fi seriál, kterého se zhostili Florian Baxmeyer a Philip Koch, jistě potěší nejednoho fanouška kyperpunku.

Píše se rok 2070, přestože oficiální teaser nenapovídá, co se děje ve zbytku světa po globální katastrofě, Evropa se pod tíhou situace rozpadla a zbylí obyvatelé se rozdělili do několika států, které mezi sebou tvrdě soupeří o nadvládu. Tři sourozenci, Kiano, Liv a Elja, se ale rozhodnou osud Evropy vzít do vlastních rukou a společnými silami přinést do jejích krajin lepší budoucnost.

Přečtěte si také: Akční přestřelky nabídne sci-fi thriller Za čárou již v polovině ledna

Klíčovým prvkem se na této misi stává tzv. „Kostka,“ jež se po pádu futuristického vznášedla ztratila někde v lesích, kde ji nachází trojice zachránců světa. To však spouští nemilosrdný řetězec událostí, který diváky vezme na výlet do zpustošených zákoutí evropského kontinentu, kde na každém rohu číhá nebezpečí. Každý z nově etablovaných kmenů má svá vlastní pravidla, technologie a zvyky, které není radno míchat dohromady.

Šestidílná první řada seriálu Evropské kmeny by se měla na kartě Netflixu objevit přesně 19. února 2021. Diváci se tak mohou těšit na dystopický zážitek plný krve, soutěživosti a násilí. V hlavních rolích se ocitnou Henriette Confurius, Oliver Masucci nebo Christopher Rygh.