Minulý týden konečně vstoupil do kin další katastrofický snímek známého ničitele světů Rolanda Emmericha, který nese název Moonfall. V tom se Měsíc z jakéhosi neznámého důvodu vychýlí ze své oběžné dráhy, přičemž začne padat na Zemi. Lidstvo tak v rámci toho musí čelit nejenom nejrůznějším přírodním katastrofám, ale i neznámé hrozbě z vesmíru, která je za pádem Měsíce patrně zodpovědná. V hlavních rolích se tak představilo herecké trio Patrick Wilson, Halle Berry a John Bradley. Ti ztvárňují hlavní hrdiny filmu, kteří se pokusí celou situaci vyřešit. Naděje však mají věru malé. Film se dočkal hned několika trailerů a různých klipů, přičemž obecně se dá říct, že tvůrci si na propagaci dali záležet. Výsledek ale bohužel příliš uspokojivý není. 

Moonfall totiž za první víkend vydělal jen „pouhých“ 10 milionů dolarů, což je na snímek, jehož rozpočet činí až 140 milionů, žalostně málo. I přestože box office se může v budoucnu ještě výrazně zlepšit, číslo po prvním víkendu, kdy lidi chodí nejčastěji do kina, většinou určí, zda snímek bude slavit komerční úspěch. U Moonfallu to zatím příliš slibně nevypadá. Pokud bychom to porovnali s jinými velkými filmy z předchozího roku, tak například filmová adaptace Duny vydělala za první víkend přes 41 milionů dolarů. Druhý díl Venoma, který nesl název Let There Be Carnage, zase vydělal přes 90 milionů. Obzvlášť velký úspěch slavil (nepřekvapivě) Spider-Man: Bez domova, který za první víkend vydělal až 260 milionů. Příčinou malého zájmu u Moonfallu by ovšem mohla být opět narůstající síla pandemie koronaviru, jejíž varianta Omicron momentálně dusí filmový průmysl. 

Je samozřejmě ještě možné, že Moonfall se ze svého komerčního průšvihu vyškrabe. Sám režisér Roland Emmerich prohlásil, že druhý díl by udělal pouze v případě, že film bude v kinech slavit úspěch. Zatím to tak ale nevypadá. Ani reakce na film zatím nejsou nejlepší. Kritici snímek vyloženě bombardují negativními hodnoceními, přičemž ani diváci z něho příliš unešení nejsou. Následující týdny tak rozhodnout, zda se z Moonfallu skutečně stane jeden z prvních velkých propadáků roku.

Už jste byli na filmu v kině?