Uzavření lidí po celém světě přimělo spoustu z nás dostat se k věcem, na které se chystáme už nějakou dobu. Přečíst si odkládané knížky, dohrát rozehrané hry, dokoukat započaté seriály či pokročit v rozdělaných osobních projektech. Stejně tak na tom je i slavný spisovatel George R.R. Martin, z jehož pera vznikla knižní série Píseň ledu a ohně, podle které byl natočen i seriálový trhák Hra o trůny. Ten za posledních pár měsíců své fanoušky pravidelně informuje o svých aktivitách během karantény, a tak jsme se z posledního příspěvku na jeho blogu dozvěděli, že poslední dobou často navštěvuje svět Vichrů zimy. Předposlední kniha jeho obrovské knižní ságy tak značně pokročila a zase se přiblížila ke svému vydání. 

Včera jsem dokončil novou kapitolu, další před třemi dny a další předcházející týden. Neznamená to však, že kniha bude zítra hotová nebo vydaná příští týden. Bude to obrovská kniha a já mám před sebou ještě dlouhou cestu,“ tiší George Martin nadšení, „Naposledy jsem byl navštívit Cersei, Ashu, Tyriona, Sera Barristana a Areo Hotaha a příští týden mám v plánu se vrátit do Braavosu.

Je tedy jasné, že na pokračování můžeme čekat ještě dlouhé roky, i když autor sám doufá, že knihu dokončí do příštího roku. Naděje na přijatelnější konec tohoto příběhu tak stále žije, alespoň tedy pro fanoušky knižní verze. 

Přečtěte si také: Prequel Hry o trůny hledá herce

Ve svých příspěvcích však odhaluje i další činnosti, kterým se poslední měsíce věnoval. Kromě tvorby videa pro Hugo Awards převážně četl a pracoval na řadě televizních pořadů. Patří mezi ně například i House of the Dragon, očekávaný prequel seriálu Hra o Trůny, předběžně plánovaný pro rok 2022. Dle jeho slov má být seriál úžasný, díky scénáristům Ryan J. Condalovi a neúnavné Ti Mikkel