HBO už dříve oznámilo, že by rádo rozšířilo svět ledu a ohně o další seriály. Není se čemu divit, seriál byl oblíben jak fanoušky, tak kritiky. Kromě poslední série, která, kulantně řečeno, nenaplnila očekávání. I přes to je však logickým krokem, aby se stanice snažila ze série ještě něco vytěžit.

Připravovaná série by se měla odehrávat 1let před seriálem. Měla by se soustředit na rod Targaryenů a vycházet přitom z knihy Oheň a krev, kterou napsal sám otec série G. R. R. Martin. Seriál by měl nést jméno House of the Dragon. Scénáře se ujme Ryan J. Condal a režie Miguel Sapochnik. První série má obsahovat 10 dílů a předpokládané datum, kdy seriál přijde na televizní obrazovky, je rok 2022.

Před nedávnem neoficiální zdroj knightedgemedia.com oznámil, že seriál shání obsazení. Zde si ho dovolím citovat:

"Aegon Targaryen20s, Caucasian Male. Married his two sisters VISENYA and RHAENYS. Withdrawn, quiet, pious. Harsh with those who defy him. Riding the dragon Balerion. LEAD

Visenya Targaryen20s, Caucasian Female. Older sister and wife of King AEGON TARGARYEN. A voluptuous, stern, serious, and unforgiving woman. Riding the dragon Vhagar. LEAD

Rhaenys Targaryen20s, Caucasian Female. Youngest sister of King AEGON TARGARYEN. Kindhearted, graceful, playful, curious, impulsive, and given to flights of fancy, with a mischievous aspect to her personality. Riding the dragon Meraxes. LEAD"

Jedná se o krále Aegona Targaryena a jeho dvě sestry a zároveň manželky Rhaenys a Visenyu. Všem potencionálním hercům by mělo být kolem dvaceti a každá postava by měla mít svého draka. Dále následují stručné charakterové rysy fiktivních postav. Aegon je tichý, ale nesmlouvavý s jeho odpůrci. Visenya je vážná a nemilosrdná, zato Rhaenys je její pravý opak, dobrosrdečná a impulzivní.

Ale ještě nejásejte. Objevují se zde docela silné argumenty pro to, že by tahle zpráva mohla být smyšlená. První je, že to nemáme z oficiálního zdroje a už proto je nutné být skeptický. Od začátku produkce nějakého filmu či seriálu vždy uplyne dlouhá doba než se začíná s castingem. Někdy i několik měsíců. A na to, abychom mohli soudit, jestli produkce už začala nebo nikoliv, máme příliš kusé informace. Popis postav je téměř slovo od slova shodný s popisem ze stránky westeros.org, což je wikipedie pro svět ledu a ohně. Netvrdím, že autoři nemohou v dnešní době používat internet, ale až takováto přílišná shoda je přinejmenším podezřelá.