Už příští týden Netflix uvede zajímavě vyhlížející seriál jménem Kaos, který by mohli ocenit především milovníci řecké mytologie. Známí bohové, hrdinové a netvoři se nám v něm totiž ukážou v moderní době 21. století. Streamovací služba tak vydala další plnohodnotný trailer, který si můžete pustit výše.

Podle nejnovějšího traileru to vypadá, že mocný olympský král Zeus (Jeff Goldblum), který bude zřejmě čelit jisté krizi středního věku, už má lidstva plné zuby a hodlá mu to řádně spočítat. Kvůli nově objevené vrásce na čele se navíc začne domnívat, že se blíží jeho pád, čímž v něm začne narůstat paranoia.

Do toho všeho se navíc jeho vzpurný syn Dionýsos (Nabhaan Rizwan) zcela vymkl kontrole, jeho bratr Hádes (David Thewlis) ztrácí kontrolu nad svou temnou říší a jeho někdejší přítel a nyní vězeň Prometheus chystá jeho sesazení. Pak je zde ještě Diova žena Hera (Janet McTeer), Královna bohů, která vládne nejenom nad Zemí, ale svým vlastním a jedinečným způsobem i nad svým božským manželem. 

Nejnovější upoutávka nám také ukáže Poseidona (Cliff Curtis), pána všech moří, který se však nejvíce zajímá jak o velikost své super-jachty, tak i o lokaci další velké párty. Zásadní roli však budou v příběhu sehrávat jistí smrtelníci, kteří si zatím neuvědomují, nakolik velkou roli budou hrát při záchraně světa.

Podle oficiálního popisu Netflixu bude Kaos posuzovat řeckou a římskou mytologii „novou optikou z hlediska genderové politiky, moci a života v podsvětí.“ Vypadá to rozhodně zajímavě, snad se tudíž ze seriálu nevyklube nějaké hořké zklamání. O jeho kvalitách se každopádně budeme moci sami přesvědčit už brzy. 

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala Charlie Covell, která psala pro slavný seriál The End of the F***ing World (2017). O režii jednotlivých epizod se postarali Georgi Banks-Davies a Runyararo Mapfumo.

Na Netflixu od 29. 8. 2024.