To se nám ty zprávy o obsazení prvního DCU snímku Superman: Legacy pěkně rozjely. Nedávno jsme se dozvěděli, že v chystaném superhrdinském filmu Jamese Gunna uvidíme postavy jako Hawkgirl (Isabela Merced), Guy Gardner (Nathan Fillion) a Mr. Terrific (Edi Gathegi). A už máme na palubě další tvář.

Server The Hollywood Reporter oznámil, že ke snímku se připojil Anthony Carrigan, především seriálový herec, který se proslavil díky sériím jako Barry (2018) a Gotham (2014), kde si zahrál zabijáka Victora Zsasze.

V připravovaném Supermanovi by si měl zahrát podobu měnícího superhrdinu jménem Metamorpho, kterého v roce 1965 vytvořili komiksoví autoři Bob Haney a Ramona Fradon. Jednalo se o jednoho ze zakládajících členů skupiny Outsiders, jež se většinou starala o problémy, o které se například z politických důvodů nemohla postarat Liga spravedlnosti. 

Metamorpho, skutečným jménem Rex Mason, se poprvé objevil v komiksu The Brave and the Bold #57. Své schopnosti získal díky radioaktivnímu meteoritu ze staroegyptské pyramidy, který ho přeměnil na chodící živel. Je tak například schopný proměnit své tělo v jakýkoli prvek periodické tabulky, díky čemuž byl pro zbylé hrdiny z Ligy spravedlnosti cenným členem. Jaká bude jeho úloha v chystaném Supermanovi, se každopádně necháme překvapit.

Mladší verzi Supermana si zahraje David Corenswet (Politik, Město patří nám), jeho novinářskou lásku Lois Lane zas Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová). I nadále také s napětím vyčkáváme na zprávu o tom, kdo si zahraje padoucha Lexe Luthora. Na palubě zatím máme představitele pro (pravděpodobně) samé kladné postavy, tudíž už by ono obsazení chtělo okořenit také nějakým antagonistou. 

První klapka filmu by měla padnout příští rok v Atlantě, ovšem musíme doufat, že se k momentální stávce scenáristů nepřipojí také herci, jinak by opravdu seriózně hrozilo, že se snímek bude odkládat. James Gunn se každopádně kromě scénáře postará i o režii.

Příběh snímku Superman: Legacy se bude odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Snímek by měl premiérovat 10. 7. 2025.