Čtvrtá fáze MCU se nám pomalu blíží ke konci. S příchodem té páté se tak můžeme těšit nejenom na nové filmy a seriály, ale i nové postavy, které budou pokračovat v obohacování celého rozrůstajícího univerza. A nedávno vyšlo najevo, že jednu z nich by si mohl zahrát britský vtipálek Sacha Baron Cohen, který obzvlášť proslul díky své roli Borata. Kolují totiž zvěsti, že herec momentálně jedná s Marvelem o připojení do MCU, navíc už také víme, jakou postavu by měl přesně ztvárnit.

Zdá se, že Sacha Baron Cohen by si mohl zahrát padoucha Mephista, který v původních komiksech rozhodně není žádným ořezávátkem. I přestože se vyloženě nejedná o biblického Satana, má k němu pěkně blízko, navíc se jedná o jednoho z nejmocnějších marvelovských záporáků všech dob, jenž patřil u znalců komiksů mezi přední kandidáty, kteří by mohli po Thanosovi převzít úlohu arci-padoucha v MCU. 

Podle zdrojů od serveru Deadline by se měl Cohenův Mephisto poprvé objevit v seriálu Ironheart, který bude premiérovat někdy na podzim příštího roku. Ten bude vyprávět o Riri Williams, geniální vědkyni, která vytvoří tu nejvyvinutější a nejmodernější sadu brnění od dob Iron Mana. Objevit by se měla už i v nadcházející marvelovce Black Panther: Wakanda Forever, která vyjde do kin za necelý měsíc.

Ano, možná bude některým připadat zvláštní, že by měl být ďábelský padouch přestaven právě zde, ale vzhledem k přítomnosti jisté postavy to určitý smysl možná dává.

V seriálu Ironheart se totiž ukáže Parker Robbins alias The Hood, kterého ztvární Anthony Ramos, přičemž by se mělo jednat o jednoho z hlavních padouchů. V komiksech The Hood získá své schopnosti od entity Dormammu, kterou si můžeme pamatovat z prvního Doctora Strange, ale mezi fanoušky nyní koluje teorie, že místo ní by to mohl být právě Mephisto, kdo Robbinsovi jeho síly propůjčí. 

Mnozí fanoušci komiksů očekávali, že komiksový Satan se objeví už v seriálu WandaVision, ale k ničemu takovému samozřejmě nedošlo, což vyvolalo vlnu zklamání.

Připomínáme ale, že zatím není nic potvrzené, tudíž na odpovědi si ještě nějakou tu dobu budeme muset počkat.