Slavný mexický režisér Guillermo del Toro, který nám minulý rok na Netflixu nadělil velice hezký stop-motion animák o Pinocchiovi, už nějaký ten pátek připravuje svůj další snímek. Tentokrát však zabředne zas do trochu temnějších vod, protože pro nás připravuje novou hranou verzi Frankensteina, magnum opus anglické spisovatelky Mary Shelleyové, která příběh o titulním vědci a jeho monstru sepsala na začátku 19. století.

Režisér nedávno odhalil, že první klapka filmu by měla padnout příští rok v únoru. Zdá se, že scénář už má del Toro nějakou dobu dokončený, tudíž výroba může postoupit do další fáze. Slavný tvůrce Faunova labyrintu taktéž sdělil, že Frankenstein je projektem, který toužil natočit celých 50 let. Respektive od doby, kdy poprvé zhlédl celovečerní verzi z roku 1931 od Jamese Whalea. 

Rozšířilo se nám také hvězdné obsazení. Vyšlo najevo, že ke snímku se připojil Christoph Waltz, hvězda z tarantinovek Hanební pancharti (2009) a Nespoutaný Django (2012), za které získal Oscary v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. Zatím však není známo, koho přesně si ve filmu zahraje.

Waltz se tak připojuje k sympatické herecké skvadře, do které ještě patří Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), Mia Goth (Pearl), Doug Jones (Hellboy) a Oscar Isaac (Ex Machina). Ani u nich ale ještě stále není známo, koho vlastně v del Torově verzi slavného příběhu ztvární.

Práce na filmu značně zkomplikovala stávka scenáristů, která je však už konečně u konce, tudíž del Toro a jeho tým se mohou opět vrátit k výrobě. Až bude snímek hotový, opět bychom se ho měli dočkat na Netflixu. Zatím ale není známo, kdy přesně k tomu dojde.

Guillermo del Toro už také ví, na jaký projekt se vrhne poté. Chystá totiž filmovou adaptaci knihy Pohřbený obr od Kazua Ishigura.