Minulý měsíc vyšlo najevo, že studio Paramount Pictures pro nás připravuje zatím nepojmenovaný crossover snímek, ve kterém se objeví jak Transformers, tak i G. I. Joe. A nyní se zdá, že připravovaný film brzy uloví svou první velkou hvězdu. O účasti by měl momentálně jednat Chris Hemsworth, který se nám představil jako padouch Dementus v nedávno vydané Furiose. Oficiálně na palubě stále ještě není, ale to by se mohlo v následujících dnech změnit.

Stojí za připomenutí, že Hemsworth se už stal hlasem mladší verze Optima Primea v chystaném animovaném filmu Transformers Jedna, který vyjde letos na podzim. Pokud by se však ke crossoveru skutečně připojil, s největší pravděpodobností si zahraje někoho jiného, protože snímek má být pokračováním loňského titulu Transformers: Probuzení monster, kde slavného autobota namluvil Peter Cullen. 

Připomeneme, že na crossover lákal už konec zmíněného Probuzení monster, kde se hlavní hrdina Noah Diaz (Anthony Ramos) k G. I. Joe připojí. Je možné, že Hemsworth si zahraje některého ze členů, ale to holt uvidíme.

Snímek by tak měl vycházet z marvelovské komiksové předlohy G.I. Joe and the Transformers z roku 1987, ve filmovém světě však byly obě skupiny součástí oddělených franšíz. Zda bude spojení fungovat, je otázkou. Filmoví Transformeři už Paramountu zas až tolik nevydělávají, Probuzení monster a předešlému Bumblebee (2018) se už s tržbami ani nepodařilo překročit půlmiliardovou hranici. 

Snímek zatím stále nemá na palubě žádného režiséra, datum premiéry je také v nedohlednu. Jedním z producentů by se ale měl stát legendární Steven Spielberg (Fabelmanovi), připojit by se k němu měli ještě Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, Michael Bay, Tom DeSanto a Don Murphy.