V posledních týdnech se nám krásně rozrůstá herecké obsazení k novému filmu legendárního Clinta Eastwooda jménem Juror #2, který má být údajně jeho posledním natočeným titulem. A server The Hollywood Reorter nedávno informoval o tom, že k filmu se připojila další známá hvězda.

Tou se stane britský herec Kiefer Sutherland, jehož bude valná většina diváků znát především ze slavné série 24 hodin (2001), za kterou herec dokonce vyhrál Zlatý glób. V chystaném Eastwoodově filmu by si měl zahrát člena mezinárodní svépomocné skupiny Anonymní alkoholici, který by se měl stát podporou hlavnímu hrdinovi v podání Nicholase Houlta. Nakolik velká jeho role bude v rámci hlavního příběhu, je zatím ve hvězdách.

Jak už od minulého týdne víme, k projektu je také upsaná Zoey Deutch, hvězda z filmů jako Vampire Academy (2014) a Zombieland: Rána jistoty (2019), zatím ale není známo, koho přesně ve snímku ztvární. 

Příběh filmu by se měla zaměřit na soudního porotce jménem Justin Kemp (Hoult), který se zúčastní procesu s případem autonehody, při níž zemřel jeden člověk. Následně si ale uvědomí, že skutečným pachatelem autonehody byl on sám. Pokusí se tak dostat ven z bryndy nevinného člověka, který čelí trestu odnětí svobody, aniž by na sebe uvrhl podezření.

Jednu z hlavních rolí zde ztvární také Toni Collette, Houltova herecká kolegyně z filmu Jak na věc (2002), jenž de facto nakopl jeho kariéru, ale zatím nevíme, koho přesně herečka ve snímku ztvární. A podle nedávných informací se také zdá, že jistou roli by si ve filmu mohl střihnout i sám Clint Eastwood, což by ostatně nebylo žádným překvapením.

Pokud se bude skutečně jednat o poslední natočený snímek jeho předlouhé kariéry, tak doufejme, že Juror #2 dá celé jeho filmografii krásnou a uspokojivou tečku. Vždy je tady ale šance, že si to legendární filmař ještě rozmyslí! 

O scénář k filmu se postaral Jonathan Abrams, mezi producenty zas patří Adam Goodman, Matt Skiena, Tim Moore a Jessica Meier.

Po konci hlavní části produkce, která by měla odstartovat už zanedlouho, bychom se také mohli konečně dozvědět, kdy přesně se vlastně filmu dočkáme.