Snímek The Karate Kid (1984) je slavná osmdesátková klasika, které však musí člověk mnohé věci odpustit, aby si ji naplno užil. Na film o odhodlaném mládenci jménem Daniel LaRusso (Ralph Macchio), který se rozhodne naučit se karate, aby se vyrovnal fyzicky silnějším chlapcům, následně navázalo ještě několik pokračování.

V roce 2010 pak vzniká stejnojmenný reboot od Haralda Zwarta, ve kterém se role pana Hana, kung-fu trenéra hlavního hrdiny Drea Parkera (Jaden Smith), ujal legendární Jackie Chan. Snímek se od diváků a kritiků dočkal v podstatě takových jakžtakž reakcí, ale obzvlášť zabodoval se svými tržbami.

Minulý rok ale studio Sony oznámilo, že chystá další film, který by měl původní sáze vdechnou nový život. A jak se zdá, Chan by měl momentálně se společností jednat o návratu do role výše zmíněného bojového mistra.

Zároveň se už v minulosti šuškalo o tom, že by se ve filmu měl objevit i Ralph Macchio, který by si mohl opět zahrát Daniela LaRussoa. Což je poměrně zajímavé, protože pokud se zmínění herci ve filmu objeví, obě dvě filmová univerza se tím v podstatě protnou. 

Samozřejmě nesmíme zapomenout na to, že odkaz původní filmové série přežívá dál skrze úspěšný a chválený seriál Cobra Kai (2018), který by měl letos na Netflixu premiérovat se svou šestou řadou. Děj celého seriálu se odehrává více než 30 let po událostech prvního dílu, přičemž se zaměřuje na dvě primární postavy původních filmů, tudíž kromě Daniela i na jeho tehdejšího soka, blonďatého Johnny Lawrence (William Zabka).

Chystaný snímek od Sonyho by ale měl především vycházet z původních tří filmů, na které by měl přímo navázat. Macchio však k projektu stále není oficiálně upsaný, je tudíž možné, že film bude zmíněný netflixový seriál zcela ignorovat.

Ovšem zároveň je nutné zmínit, že Macchio vyjádřil přání jednoho dne vytvořit další projekty ze slavné série, například prequel původního filmu, jenž by se zaměřil na minulost Danielova mistra jménem Mr. Miyagi (Pat Morita). 

Budeme si holt muset počkat na další informace o tom, co přesně vlastně Sony plánuje se sérií udělat. Snímek by měl každopádně natočit Jonathan Entwistle, který je tvůrcem seriálu I Am Not Okay with This (2020) a jedním z hlavních scenáristů slavné série The End of the F***ing World (2017).

Výroba filmu se kvůli momentální stávce scenáristů dostala do menších potíží, ale pokud nakonec vše půjde dobře, snímku bychom se mohli dočkat 7. 6. 2024. Samozřejmě tedy za předpokladu, že se kvůli stávce nebude muset datum odložit. 

Fenomén Karate Kid: Vzestup, pád a vzkříšení legendy