Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) ještě neřekl své poslední slovo. Dokazuje to první oficiální trailer na dlouho očekávané pokračování úspěšného Jokera, které ponese podtitul Folie à Deux. A ani se nejedná o žádnou kratičkou upoutávku, která by se držela zpátky, trailer nám toho ukáže poměrně dost.

Začíná tam, kde skončil předešlý miliardový film. Arthur stále vězí v Arkhamu, zde se však následně setká se ženou, která mu s největší pravděpodobností změní celý život. Na scénu tak nastupuje Harley Quinn (Lady Gaga), která Arthurovi rychle padne do oka. A za doprovodu slavné písně What the World Needs Now Is Love se pak v Gothamu zřejmě vydají na milostné dobrodružství, během něhož se bude hodně zpívat a tancovat. Ano, opravdu to vypadá, že pokračování Jokera bude z velké části muzikálem, sám režisér Todd Phillips ostatně prohlásil, že hudba je ve filmu zásadním prvkem. 

Co přesně spolu ale budou Arthur a Harley všechno vyvádět, zůstává tajemstvím. Zabřednou společně do zločineckého podsvětí Gothamu? Nebo se to celé jen odehrává v hlavě Arthura, který ve skutečnosti pořád trčí v jedné z arkhamských cel zcela sám? Jelikož podobný motiv už představil předešlý film, tak by to bylo vcelku laciné, ale holt se necháme překvapit. Trailer každopádně nevypadá vůbec špatně, čas od času se v něm navíc ukážou i jisté mrkačky na ikonické scény z předešlého dílu, například Jokerův tanec na schodech.

Další detaily o příběhu by nám mohl prozradit až plnohodnotný oficiální trailer, kterého bychom se mohli dočkat za několik měsíců. 

O scénář a režii se postaral výše zmíněný Todd Phillips, který stojí i za úspěšnou jedničkou. Spolu s ním na scénáři pracoval i navracející se Scott Silver (Fighter).

Dále se můžeme těšit na herce jako Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland a Harry Lawtey. Z prvního dílu se má vrátit i Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.