Premiéra nové Planety opic (Království Planeta opic)se nám rychle blíží. A společnost 20th Century Studios se proto snaží nalákat nejenom na trailery, ale i klipy a ukázky ze zákulisí.

Níže se tak můžete podívat hned na několik upoutávek, ve kterých bude o potenciálním začátku nové trilogie mluvit jako režisér Wes Ball, tak i herci jako Freya Allan (Zaklínač) a William H. Macy (Ricky Stanicky).

Samozřejmě se zavzpomíná i na minulost celé franšízy, do níž patří i skvěle přijatá trilogie o Caesarovi v podání Andyho Serkise (The Batman). Veškeré upoutávky každopádně nevypadaly vůbec špatně, snad tedy nebudeme z kina odcházet zklamaní.

Jak je v jedné z upoutávek řečeno, příběh se bude odehrávat 300 až 400 let po událostech trilogie o Caesarovi, hlavním hrdinou se tentokrát stává opičák Noa (Owen Teague), jenž žije ve světě, v němž se z opic stal dominantní druh na Zemi. Lidé klesli na úroveň divokých zvířat, které jednotlivé opičí kmeny pronásledují. Noa se tak střetne s lidskou dívkou jménem Mae (případně i Nova), po které jisté opičí kmeny z určitého důvodu pasou. Primárním padouchem by se měl stát opičí tyran jménem Proximus Caesar (Kevin Durand), který za pomocí starých lidských artefaktů hodlá vybudovat mocné království. Níže si ještě můžete prohlédnout nový plakát. 

Wes Ball se proslavil jako režisér všech tří dílů filmové trilogie Labyrint, natočit by také měl chystanou filmovou adaptaci legendární herní série The Legend of Zelda. Na scénáři spolu s ním pracovali ještě Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Dále ve filmu uvidíme i hvězdy jako Dichen Lachman, Peter Macon, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville a Lydia Peckham.

Snímek do našich kin dorazí 9. 5. 2024.