Před několika dny byl konečně odhalen oficiální název pokračování úspěšného Jokera z roku 2019. A to prostřednictvím instagramového příspěvku od režiséra Todda Phillipse, který by se měl opět postarat o scénář a režii. Druhý díl se tak bude jmenovat Joker: Folie à Deux, přičemž název odkazuje na sdílenou psychózu, kdy dva lidé trpí tou stejnou psychickou poruchou. Hned po zveřejnění režisérova příspěvku se tak začalo šuškat o tom, zda se ve druhém díle náhodou neobjeví Jokerova spřízněná duše, kterou je samozřejmě Harley Quinn. A zdá se, že fanoušci možná nebyli daleko od pravdy. Podle zdrojů od The Hollywood Reporter se Harley ve druhém díle možná opravdu objeví. A tvůrci už údajně také našli ideální představitelku. Tou by se mohla stát Lady Gaga. 

Slavná zpěvačka, která byla v roce 2019 nominována na Oscara za film Zrodila se hvězda v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, zatím má o roli pouze jednat. Pokud by se však skutečně stala Harley Quinn, její verze by se měla výrazně lišit od té, ve které momentálně působí Margot Robbie. Ať už to tedy znamená cokoliv. Že je onen výběr Lady Gagy překvapující? Inu, ne tak docela. Todd Phillips byl totiž jedním z hlavních producentů výše zmíněného filmu Zrodila se hvězda. A jak se zdá, režisérovi tak zpěvačka možná padla do oka.

Podle dalších zdrojů by měl být druhý díl Jokera taktéž muzikálem, což by přítomnost slavné zpěvačky v určitém ohledu vysvětlovalo. Zároveň to ale může být pro mnoho fanoušků náležitě překvapující, protože oproti prvnímu dílu, který byl pochmurným psychologickým dramatem/thrillerem, by to byla opravdu hodně výrazná změna. Tak uvidíme, zda je na tom něco pravdy. 

Znovu je ale nutné podotknout, že tohle všechno jsou zatím pouhé zvěsti, přičemž nic ještě není potvrzeno. První díl Jokera patří mezi komerčně nejúspěšnější filmové adaptace DC komiksů, v kinech vydělal až 1,07 miliard dolarů, přičemž se na něj lepily samé pozitivní reakce. Podle minulých informací by se mělo s produkcí začít už v roce 2023, tudíž filmu bychom se mohli dočkat někdy během roku 2024. Joaquin Phoenix, kterému film vynesl jeho prvního Oscara, by se tak opět měl vrátit do role Arthura Flecka.

Líbila by se vám Lady Gaga jako Harley Quinn?