Už je to nějaký ten pátek, co jsme naposledy slyšeli nějaké pořádné informace o pokračování snímku Mortal Kombat (2021), který je nejnovější filmovou adaptací slavné herní série. S druhým dílem se však i nadále počítá, přičemž samotné natáčení by mělo odstartovat už letos v létě v Austrálii. Samozřejmě můžeme počítat s tím, že do druhého dílu se vrátí mnozí hrdinové z jedničky, ovšem v chystaném pokračování bychom se měli dočkat i dalších ikonických postav herní značky.

Jedním z nich by se měl stát vtipálek Johnny Cage, hláškující hvězda akčních filmů, která je mezi fanoušky velkým oblíbencem. A nyní se zdá, že už konečně víme, kdo si ho v druhém díle zahraje.

Server The Wrap odhalil, že herec Karl Urban by se měl nacházet v závěrečných fázích jednání o roli se studiem Warner Bros. Discovery. Roli Cage však tutově zatím u nohou nemá, tudíž si budeme muset ještě počkat na nějaké oficiální oznámení od Warnerů. Zatím se ale zdá, že Urban je skutečně nejpravděpodobnější volbou. 

Karla Urbana mnozí z nás bezpochyby poprvé viděli v milované trilogii Pána prstenů od Petera Jacksona, ve které ztvárnil odvážného Rohira Éomera. Posléze jsme ho mohli vidět také v rebootované filmové sérii Star Treku a filmech jako Riddick: kronika temna (2004), Dredd (2012) a Thor: Ragnarok (2017).

Momentálně je také jednou z hlavních hvězd populárního seriálu The Boys (2019), kde hraje tvrďáckého Billyho Butchera. Urban si už navíc v jedné filmové adaptaci populární videohry zahrál, ale na tu se raději snažíme zapomenout. Ano, máme tím na mysli Doom z roku 2005. Pokud mu každopádně role Johnnyho Cage skutečně připadne, tak jsme rozhodně zvědaví na to, jak si s jeho vzhledem v chystaném pokračování poradí.

Kolem role Cage už od minulého roku také často kroužilo jméno Mike „The Miz“ Mizanin, což je úspěšný americký wrestler a bývalý šampion WWE, který u fanoušků patřil mezi přední populární kandidáty. Dokonce i sám Mizanin se nechal slyšet, že by roli velice rád přijal. Jak se ale zatím zdá, Warneři nakonec dali přednost hollywoodské hvězdě. 

O režii druhého dílu Mortal Komabtu se každopádně opět postará Simon McQuoid, který natočil i díl předešlý. Ten s rozpočtem 55 milionů dolarů celosvětově dosáhl tržeb přes 84 milionů, přesto se však předpokládalo, že vzhledem k masivní fanouškovské základně původní herní série, která se i nadále rozrůstá, si snímek povede lépe.

Autorem scénáře se tentokrát stal Jeremy Slater, tvůrce seriálů jako Exorcista (2016), Umbrella Academy (2019) a Moon Knight (2022).

Detaily o samotném ději se stále drží pevně pod pokličkou, ale údajně se bude jednat o přímý sequel, který naváže na události z předešlého dílu. Stále zatím také nevíme, kdy přesně snímek půjde do kin.