Kvůli všem těm útrapám s Amber Heard, se kterými se Johnny Depp musel v posledních letech potýkat, jsme slavného představitele kapitána Jacka Sparrowa mohli v nějaké té celovečerní podívané naposledy vidět v roce 2020. A to v povedeném filmu Minamata od Andrewa Levitase.

Někdy v roce 2023 se ale objeví v připravovaném historickém dramatu jménem La Favorite (ještě v létě nesl snímek název Jeanne du Barry), v němž si herec zahraje Ludvíka XV., významného francouzského panovníka z 18. století. A i přestože se my snímku dočkáme až někdy za rok, francouzský server Premiere se pochlubil zbrusu novými fotkami, na kterých si můžete Deppa v roli vladaře lépe prohlédnout. 

Původní název filmu, tedy Jeanne du Barry, odkazoval na Madame du Barry, hraběnku a Ludvíkovu milenku z poslední etapy jeho vlády. Film by tak měl zkoumat romantický vztah, který mezi sebou Ludvík a Jeanne měli, ovšem byl to zároveň také vztah, který se mnoha lidem u dvora příliš nezamlouval.

Scénář a režii si vzala na starost francouzská herečka a režisérka Maïwenn Le Besco, která Madame du Barry ve filmu ztvární. Prohlédnout si ji můžete na první uvedené fotce. Zahrála si například ve slavné sci-fi Pátý element z roku 1997, kde ztvárnila divu jménem Plavalaguna. Po přelomu tisíciletí ale následně začala přičichávat také k režii a psaní scénářů. Samotné natáčení probíhalo především ve Versailles a mnoha regionech v Paříži.

Ve filmu se dále objeví herci jako Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud, Noémie Lvovsky, Pascal Greggory a India Hair.

Ve Francii by měl snímek každopádně premiérovat někdy během tohoto roku, zbytek světa si ale na něj bude muset počkat až do roku 2024. Tehdy by se měl film objevit i na Netflixu, pod jehož dohledem celý projekt vzniká.