POZOR! Následující článek obsahuje spoilery ke čtvrtému dílu Johna Wicka!

Před několika lety to vypadalo, že velkolepá cesta Johna Wicka (Keanu Reeves), legendárního zabijáka Vysokého stolu, bude rozdělená na pět filmových částí. Letos ale vyšel čtvrtý díl, na jehož konci sice John nalezl svou svobodu od zdánlivě nekonečného honu zmíněné zabijácké organizace, ale zaplatil za to svým životem. Bylo to ale slušné a v podstatě i uspokojující zakončení, jež za Johnovým příběhem udělalo hezkou tečku. Tedy možná.

Producent Joe Drake na nedávné konferenci potvrdil, že pátý díl o Johnu Wickovi je skutečně v brzkých fázích příprav. Nutno dodat, že snímek navíc nazval „John Wick 5“. Tudíž se zdá, že režisér Chad Stahelski a Keanu Reeves opět spojí síly. Samozřejmě ale není jasné, o čem chystaný pátý snímek bude. Pokud se ale má opět vrátit Keanu Reeves, tak doufáme, že se bude jednat spíše o nějaký prequel. Pevně doufáme, že nedojde k nějakému trapáckému vytahování z hrobu.

Ještě je zde také možnost, že se pátý díl zaměří na Caina (Donnie Yen), dalšího elitního zabijáka, jehož se v potitulkové scéně pokusí zabít po pomstě lačnící Akira (Rina Sawayama).

Ale jelikož se Drake o filmu vyjádřil jako o ,,Johnu Wickovi 5“, je možné, že Cainova cesta bude pokračovat skrze spin-off. A těch je údajně v plánu hned několik. Jak už víme, příští rok se dočkáme snímku jménem Ballerina, v němž si titulní roli profesionální vražedkyně zahraje Ana de Armas, ale podle Drakea se chystá ještě několik dalších spin-offů.

Pak tu máme také seriál jménem The Continental, který se zaměří na mladší verze hoteliéra Winstona Scotta (Ian McShane) a jeho parťáka a recepčního Charona (Lance Reddick). Ten už má nějakou dobu venku první trailer, na který se můžete podívat níže. Zdá se ale, že v budoucnu se dočkáme ještě dalšího seriálu, ovšem o tom zatím žádné informace nemáme.

A nakonec je v přípravě také AAA videohra, která bude se vší pravděpodobností nějakou řádně velkolepou akční FPS jízdou. No jak jinak! Čekali jste snad adventuru? 

Univerzum Johna Wicka se bude zkrátka a dobře i nadále rozvíjet. Stoprocentně tomu přispěly i fantastické tržby čtvrtého dílu, které jsou ze všech filmů ze série nejzdařilejší. Z rozpočtu 100 milionů dolarů utržil John Wick 4 krásných 428,9 milionů, čímž je v žebříčku box officu za rok 2023 (příhodně) na čtvrtém místě.

Holt se necháme překvapit, co všechno ještě ze slavného univerza uvidíme. O budoucnosti značky máme každopádně také video, které můžete zhlédnout níže.