Mnozí určitě budou souhlasit s tím, že John Wick patří mezi nejúspěšnější akční filmové série současnosti. Ta nám totiž konečně nadělila nějakou zcela čistokrevnou akční jízdu, která nemá vyloženě neporazitelného hlavního hrdinu, plus napětí se v ní mnohdy dá jenom krájet. Je proto logické, že po úspěchu prvního dílu chtěli tvůrci v sérii pokračovat. Film se tak dočkal dvou sequelů které svému předchůdci rozhodně neudělaly ostudu, protože si u kritiků a diváků vydobyly podobný úspěch. Ale pokud někdo čekal, že ze série bude jen trilogie, byl hrubě na omylu. Po třetím díle totiž bylo ohlášeno, že vzniknou ještě dvě další pokračování, přičemž čtvrtého dílu bychom se měli dočkat již příští rok. Ale právě přednedávnem herec Shamier Anderson na svém Instagramu oznámil, že natáčení čtvrtého dílu je oficiálně u konce, tudíž film může zamířit do postprodukce. 

Tvůrci ale ještě neoznámili, jaký bude mít čtvrtý díl oficiální název. Tato informace je už ale patrně venku, protože podle fotek od One Take News, na které jsou dárkové obaly z filmu, se zdá, že snímek ponese název John Wick 4 – Hagakure. Slovo Hagakure se dá z japonštiny přeložit jako „skrytý v listí“. Taktéž se jedná o text z 18. století, který blíže přibližuje život, kulturu a učení samurajů. Podobně barvitý název měl i předešlý díl, který se zas jmenoval Parabellum, což se zase dalo přeložit jako „příprava na válku“. Znovu ale připomínáme, že název ještě není oficiálně potvrzený. Stále je tu také možnost, že se jedná o pouhý pracovní název, který má zmást slídily kolem produkce. Ale klidně se s vámi vsadíme, že se o skutečný název se vší pravděpodobností jednat opravdu bude. 

Čtvrtý díl tak naváže na šokující plot twist, kterého jsme se dočkali ke konci minulého dílu. Hlavní roli samozřejmě ztvární Keanu Reeves, přičemž se opět vrátí hvězdy jako Ian McShane, Laurence Fishburne a Lance Reddick. Film si vzal pod režisérský palec opět Chad Stahelski, který zrežíroval i všechny předešlé díly. Bude se však jednat o první film ze série, na kterém nepracoval Derek Kolstad. Tak doufejme, že se to negativně neprojeví na samotné kvalitě. Premiéry čtvrtého dílu se dočkáme 27. 5. 2022.