Už je to nějaký pátek, co nám na Oscara nominovaný filmař Todd Haynes nadělil nějaký nový film. Naposledy to bylo v roce 2019, kdy nám představil parádní drama Dark Waters, ve kterém se v hlavní roli objevil Mark Ruffalo. Haynes však v nedávném rozhovoru pro IndieWire prozradil, že už si brousí zuby na další filmový projekt, ve kterém by se hlavní role měl chopit Joaquin Phoenix.

Snímek však zatím nemá žádný název a rozhodně nebude pro každého. Těšit bychom se tak měli na jakousi homosexuální love-story, která se bude odehrávat ve 30. letech v Los Angeles. Na scénáři se podílel nejenom Haynes, ale i sám Phoenix, z jehož hlavy celý námět vznikl. Oba se ještě dočkali asistence od spisovatele a scenáristy Jona Raymonda, který pracoval na filmech jako Stará radost (2006) a První kráva (2019).

Zdá se ale, že chystaný Haynesův snímek se nebude držet zpátky s určitým explicitním obsahem. V rozhovoru totiž režisér odhalil, že film bude mít rating NC-17, tedy tu nejpřísnější klasifikaci, která se dává snímkům s výraznými projevy sexuality a násilí. Podle slov režiséra se zdá, že za onen rating může zejména Joaquin Phoenix, který Haynesovi při psaní scénáře říkal, aby pokračovali v posouvání limitů a nedrželi se zpátky. To je však zatím vše, co o chystaném filmu víme.

Snímky se stejnopohlavními romancemi každopádně nejsou pro slavného režiséra nic nového, například na Zlatých glóbech a festivale v Cannes Haynes zabodoval s dramatem Carol (2015), jenž se zaměřil na milostný vztah mezi dvěma ženami, které ztvárnily Cate Blanchett a Rooney Mara. Na další informace o filmu s Phoenixem si však budeme muset počkat, protože předtím nám nadělí ještě jeden snímek. 

Tím se stane titul jménem May December, který má režisér uvést na momentálně běžícím filmovém festivale v Cannes.

Film by měl vyprávět o slavné herečce jménem Elizabeth Berry (Natalie Portman), která má ztvárnit Gracie Atherton-Yoo (Julianne Moore), ženu, o jejímž milostném životě psal před lety každý druhý bulvár. Elizabeth se ale nejdříve rozhodne Gracie poznat. Zatím ovšem není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.