V letošním roce se Ježek Sonic vrátí ve velkém. Nejenže bude příští týden premiérovat seriálový spin-off Knuckles, ale krátce po Vánocích do našich kin dorazí i plnohodnotný třetí díl. A pokud jste zhlédli potitulkovou scénu druhého filmu (2022), tak už víte, na koho se ve trojce můžeme těšit. Na scénu totiž nastoupí Ježek Shadow, samotářský drsňák, který se poprvé objevil v herním titulu Sonic Adventure 2 z roku 2001. Režisér filmu Jeff Fowler, který natočil i předešlé dva díly, odhalil, že příběh třetího snímku bude z určité části vycházet právě ze zmíněné hry.

A nyní už zřejmě víme, kdo tomuto černému ježkovi propůjčí hlas. Shadowa podle všeho ztvární Keanu Reeves (John Wick: Kapitola 4), kterého příští rok uvidíme ve spin-offu Johna Wicka jménem Ballerina

O Shadowovi se mělo mluvit už na CinemaConu, akci z minulého týdne, na níž mělo obzvlášť velkou nálož novinek především studio Paramount Pictures. Jeho představitelé zde hovořili i o připravovaném Ježkovi Sonicovi 3, přičemž odhalili, že po událostech dvojky se bude padouch Dr. Robotnik (Jim Carrey) utápět v depresích, nicméně zpátky do formy se dostane vytvořením „anti-Sonica“ Shadowa, se kterým zřejmě náš modrý hrdina změří síly.

Paramount na CinemaConu také zveřejnil klip z filmu, my si ale zřejmě budeme muset počkat až na nějaký ten trailer. Toho bychom se mohli dočkat snad už za pár měsíců.

Kromě Jima Carreyho se do nadcházejícího třetího dílu také vrátí Ben Schwartz jako Sonic, Colleen O'Shaughnessey jako Tails, James Marsden jako Tom Wachowski a Idris Elba jako Knuckles. Na scénáři pracovali Pat Casey a Josh Miller (Šílená noc).

V našich kinech se snímek objeví 26. 12. 2024.