Do zabijáckého univerza Johna Wicka se letos nakonec nevrátíme. Na začátku léta jsme se měli dočkat snímku Ballerina, prvního filmového spin-offu, v němž si hlavní protagonistku zahraje Ana de Armas (Není čas zemřít). Server Deadline ale hlásí, že snímek se o celý jeden rok odkládá, premiéra je proto nyní stanovena na 6. 6. 2025.

Deadline také uvedl, že Chad Stahelski, režisér všech dílů Johna Wicka, který minulý měsíc od studia Lionsgate dostal úplnou kreativní kontrolu nad celou franšízou, spolupracuje s režisérem Balleriny Lenem Wisemanem (Underworld) na dalších akčních sekvencí, aby měl film pořádný náboj. Lionsgate si údajně chce dát opravdu záležet na tom, aby Ballerina byla co nejdůstojnějším spin-offem, jenž se bude moci vedle hlavních titulů s Keanu Reevesem hrdě postavit. 

S touto zprávou však souvisí ještě jedna důležitá informace. Staré datum Balleriny totiž dostal chystaný reboot Vrány, ve kterém si za pomstou honícího se Erica Dravena zahraje Bill Skarsgård (John Wick: Kapitola 4).

Snímek, který se mimo jiné natáčel v Praze, se proto v kinech objeví 7. 6. 2024, u nás zřejmě o den dříve. Jelikož je film už poměrně dlouho dobu dotočený a dorazí již za několik měsíců, v blízké době bychom se konečně mohli dočkat i nějakého toho oficiálního traileru. 

Jak již bylo řečeno, Ballerinu natočil Len Wiseman, režisér prvních dvou titulů upířiny Underworld a čtvrtého dílu Smrtonosné pasti (2007). O scénář se postarali Shay Hatten (John Wick 3) a Emerald Fennell (Nadějná mladá žena). Film by měl být zároveň interquelem, který se bude odehrávat mezi událostmi třetího a čtvrtého dílu Johna Wicka. V rámci toho můžeme počítat i s přítomností Keanu Reevese.

Reboot Vrány si zas vzal pod palec Rupert Sanders, který natočil snímky jako Sněhurka a lovec (2012) a hranou verzi Ghost in the Shell (2017). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek), kterému pomáhal ještě Will Schneider.