Pokud je nějaký neamerický film mimořádně úspěšný a dotáhne to třeba i na Oscary, je zde bohužel vždy velká pravděpodobnost toho, že na něj v USA vznikne remake. Přesně to čeká i vynikající dánské drama Chlast (2020) s Madsem Mikkelsenem v hlavní roli, o které se postaral Thomas Vinterberg. Před pár týdny navíc vyšlo najevo, že chystanou americkou předělávku natočí herec a komik Chris Rock (Fargo), nad čímž možná mnozí právem vyvalili oči. Na tuto zprávu také nedávno zareagoval sám Thomas Vinterberg, který pro dánský server Esktra Bladet uvedl, že se na film těší. Zároveň se nebál připomenul Rockův „menší úlet“ na Oscarech.

,,Volba Chrise Rocka je vzrušující. Těším se na to, co vymyslí. Očekávám od toho samé dobré věci. Jestli to bude sra*ka, dostane další facku.“

Vinterberg tím samozřejmě odkazoval na legendární událost na Oscarech z roku 2022, kdy Rockovi během přímého přenosu vrazil facku Will Smith poté, co si komik dělal srandu z jeho ženy Jady Pinkett Smith. 

Původní dánská verze vypráví o čtyřech středoškolských učitelích, kteří se v rámci vlastního experimentu rozhodnou udržovat půl promile alkoholu v krvi, díky čemuž začnou v práci podávat lepší výkon. Samozřejmě to ale s sebou přinese i určité problémy, které se začnou projevovat v jejich osobních životech.

Každopádně se trochu bojíme, co s tím Chris Rock vymyslí. Jistě, Chlast sice obsahuje několik vtipných scén, ale stále se ve výsledku jedná spíše o drama, nikoliv komedii. Chris Rock má však jakožto režisér zkušenosti pouze s komediálním žánrem. Tudíž strach z toho, že z předělávky udělá nějakou přepálenou bžundu, v níž se jen konstantně vtipkuje, je docela na místě. Ale uvidíme, třeba nás ještě mile překvapí. 

Na výrobu remaku každopádně dohlíží studio Appian Way Productions, které založil Leonardo DiCaprio.

Na scénáři, který vychází z prvního nástřelu od Stuarta Blumberga (Rabín, kněz a krásná blondýna), se momentálně pracuje. Žádní herci zatím na palubě nejsou, stejně tak nevíme, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme.