S výrobou sedmého dílu Vřískotu se nedávno silně zatřáslo. Další chystané pokračování totiž ztratilo jak Melissu Barreru, tak i Jennu Ortegu, dvě herečky, které se ujaly hlavních rolí v předešlých dvou dílech. Zatímco Barrera byla z filmové série vyhozena studiem Spyglass Media Group kvůli jejím kontroverzním propalestinským komentářům, Ortega z filmu podle všeho vypadla proto, že na sedmý Vřískot zkrátka neměla čas kvůli natáčení druhé řady seriálu Wednesday (2022).

Nyní se ale na světlo světa vynořily nové informace, podle kterých Ortega odešla z jiného důvodu. Server The Hollywood Reporter uvedl, že herečka ze sedmičky odešla kvůli sporům o platu. Údajně požadovala za své účinkování mnohem vyšší finanční odměnu. Evidentně se ale s producenty nedokázala dohodnout, proto následně dala Vřískotu sbohem.

Přesná čísla neznáme, ale za předešlé dva Vřískoty Ortega podle všeho dostala „šestimístnou“ částku v dolarech. Za sedmý díl ale měla požadovat částku sedmimístnou, tudíž už milionovou. Nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby se ke svému odchodu vyjádřila sama Ortega, aby celou situaci vyjasnila, zatím však žádný komentář neposkytla.

Že vám to celé něco připomíná? Ano, z podobných důvodů ze série odkráčela i herečka Neve Campbell, která v sérii ztvárnila bývalou hlavní hrdinku Sidney Prescott. Ta zas odmítla svou účast v letos vydané šestce, protože se nedohodla s producenty na dostatečné finanční odměně. Podle posledních zpráv se ale producenti pokusí dostat herečku opět na palubu, tudíž kvůli tomu možná sáhnou hluboko do kapsy. 

Vřískot 7 se každopádně kvůli odchodu výše zmíněných dvou hereček zcela přepisuje. Některé dějové linky a zvraty údajně zůstanou zachovány, ale bude potřeba co nejdříve najít novou hlavní postavu, bez ní se přece jenom bude nový scénář psát špatně.

I nadále platí, že sedmičku tentokrát zrežíruje Christopher Landon (Všechno nejhorší). Pokud se ještě něco nepokazí, tak se sedmého dílu dočkáme v roce 2025.