Tak se zdá, že herečka Jenna Ortega, ze které se po vydání seriálu Wednesday stal nový miláček Hollywoodu, padla slavnému režisérovi Timu Burtonovi do oka. The Hollywood Reporter totiž nedávno odhalil, že herečce byla nabídnuta role v dlouho chystaném pokračování Burtonovy klasiky Beetlejuice, s jehož výrobou se to už nějaký ten pátek táhne.

Ortega by si měla zahrát dceru hrdinky Lydie Deetz, kterou v prvním filmu ztvárnila Winona Ryder, zároveň by se také mělo jednat o jednu z primárních rolí celého snímku. Herečka by měla o roli momentálně pouze jednat, ale vzhledem k tomu, že už s Burtonem pracovala na Wednesday, tak by nás ani tolik nepřekvapilo, kdyby na účast skutečně kývla. I nadále se počítá s tím, že do druhého dílu se vrátí také Michael Keaton jako potrhlý Beetlejuice, „profesionální“ bioexorcista, který dodnes patří mezi nejvíce ikonické postavy Burtonovy filmografie. 

Taktéž se už asi přes rok počítá s návratem výše zmíněné Winony Ryder, ale není známo, nakolik podstatná bude její role tentokrát. Vrátit se také má ještě jedna tvář z původního filmu, tou bude Catherine O'Hara, která si opět zahraje macechu Deliu Deetz.

Jak již ale bylo řečeno, s výrobou se to táhne lenochodí rychlostí. Před celým jedním rokem jsme se dočkali ujištění, že druhý díl by měl skutečně vzniknout, přičemž pod palec si ho měla vzít společnost Plan B Entertainment, mezi jejíž tvůrce patří herci Brad Pitt a Jennifer Aniston. Ani po roce se ale nezdá, že by se výroba posunula nějakými velkými kroky kupředu. The Hollywood Reporter uvádí, že natáčet by se mohlo začít někdy na přelomu jara a léta v Londýně, ale film stále ještě nemá stanovený rozpočet. A i přestože se předpokládá, že snímek znovu zrežíruje Tim Burton, oficiálně k režisérskému křeslu stále ještě upsán není. 

Ale uvidíme, třeba to všechno ještě dobře dopadne. Původní Beetlejuice se stal z celé Burtonovy tvorby milovanou klasikou, které se dokonce podařilo vyhrát Oscara v kategorii Nejlepší masky. Taktéž to na plné obrátky rozjelo hereckou kariéru teprve sedmnáctileté Winony Ryder, která ve světě filmu působila sotva dva roky.

Otázkou je, zda se chystanému druhého dílu podaří napodobit onu unikátní esenci, kterou oplýval originál. To se holt budeme muset nechat překvapit.