Studio Focus Features pro nás připravuje svou nadcházející komedii, která ponese název Brian and Charles. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Snímek vychází podle stejnojmenného krátkometrážního filmu, přičemž vypráví o muži jménem Brian. Jedná se o osamělého waleského vynálezce, který si poklidně žije na venkově. Své dny tráví výrobou a budováním sofistikovaných a podivných zařízení, která však jen zřídka fungují. Míra neúspěchu ho ale neodrazuje od jeho nejambicióznějšího plánu. Vyrobit robota. A to prosím s pravou umělou inteligencí. Po třech dnech neúnavné práce tak z pračky a různých náhradních dílů skutečně jednoho vyrobí. Jeho jméno zní Charles. 

S Charlese se následně vyklube velice sympatický robotický parťák, který vyloženě miluje zelí. Snímek se následně zaměří na nejrůznější situace, které spolu oba dva hrdinové prožijí. Čeká nás tak vtipný a velice milý příběh o přátelství, rodině a hledání lásky. Film se ale nebude ostýchat zaměřit se i na některá vážnější témata, patří mezi ně například samota, izolace a deprese. A jak je z traileru vidno, i přestože nás čeká spousta zábavných a u srdce hřejivých momentů, vyskytnou se v životech obou dvou protagonistů určité komplikace. A to jak uvnitř, tak i mimo jejich vztahu. 

O režii filmu se postaral Jim Archer, který je taktéž zodpovědný za původní krátkometrážní verzi. Bude se tak jednat o jeho celovečerní debut. O scénář se postarali David Earl a Chris Hayward, kteří zároveň ztvární hlavní role Briana a Charlese. Ve snímku se taktéž objeví herci jako Louise Brealey, James Michie a Nina Sosanya.

Snímek již premiéroval na filmovém festivale Sundance. V kinech se objeví 17. 6. 2022