Minulý rok jsme se dočkali nadupaného a řádně uspokojivého akčňáku Nikdo od režiséra Ilji Najšullera a scenáristy Dereka Kolstada, který je taktéž jedním z tvůrců filmové série John Wick. Sympaťák Bob Odenkirk zde hraje hlavní roli zdánlivě obyčejného rodinného muže, který se po útoku na jeho domov vrací do svého bývalého nebezpečného života, přičemž se stává terčem drogového bosse. Ten však ještě netuší, že si začal s tím nepravým člověkem. Ale i přestože snímek ještě oficiálně nedostal zelenou, producent a režisér David Leitch, jehož očekávaný akčňák jménem Bullet Train za pár dní vstoupí do kin, potvrdil, že se již pracuje na scénáři k pokračování. V rozhovoru pro Collider tak sdělil následující:

,,Jsme v procesu tvorby scénáře a myslím, že si to opravdu užíváme. Kelly [filmová producentka a Leitchova žena] a já jsme se bavili, herci se bavili, studio bylo z výsledků nadšené, tudíž na druhý díl dojde.“

První díl zaznamenal relativně slušný komerční úspěch, z rozpočtu 16 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo vydělat přes 57 milionů. Mimo jiné se dočkal kladného hodnocení jak od kritiků, tak i od diváků. A jak se zdá, také sám Odenkirk dychtí po druhém díle. Během rozhovoru pro Empire z letošní zimy prohlásil, že by velice rád viděl dvojku, ,,aby to v ní mohl rozjet jako nikdy předtím“. Podle jeho slov už také představitelé studia Universal hovořili s Derekem Kolstadem o samotném příběhu, přičemž se zdá, že se jim jeho vize opravdu zamlouvá. Nutno dodat, že i režisér Ilja Najšuller prohlásil, že film si rozhodně nechává otevřená dvířka pro případné pokračování.

Ovšem pozor, i přestože věci vypadají pro druhý díl nadějně, stále ještě od studia nedostal zelenou. Dokud tak neučiní, nebude stoprocentně jisté, že se pokračování dočkáme. Ovšem vznik druhého dílu Nikdo je taktéž možný už jenom vzhledem k faktu, že díl první vznikal pod Universalem, který má dobrou pověst studia, jemuž nezávisí pouze na výdělku, ale i na umělecké vizi autorů. Tudíž můžeme k celé věci přistupovat s takovým opatrným optimismem.