Mezi nejlepší a nejtalentovanější filmaře nynějšího a minulého století patří zcela bezpochyby bratři Coenové, tedy Ethan a Joel. Když v roce 1984 debutovali se svým temným thrillerem Zbytečná krutost, rázem měli plnou pozornost západního filmového světa. Jejich nejslavnější filmy však měly teprve přijít. Oba talentování bráchové se v následujících letech proslavili za snímky jako Millerova křižovatka, Barton Fink a Big Lebowski. Za vynikající filmy Fargo a Tahle země není pro starý navíc také získali Oscary. Jejich posledním společným filmem byl povídkový western Balada o Busteru Scruggsovi z roku 2018. Posléze se ale Ethan rozhodl, že s filmařinou končí, aby se mohl naplno věnovat psaní divadelních her. Joel však ve své filmové kariéře pokračuje i nadále. Ale jak se zdá, Ethanův odchod do filmového důchodu příliš dlouho netrval. 

Navracející se Ethan Coen totiž chystá natočit sólo film podle scénáře, který sepsal společně se svou ženou Tricií Cooke. Název snímku zatím neznáme, ale údajně má jít o road movie komedii, která bude plná akce a sexu. Scénář už byl údajně napsán někdy kolem roku 2005, přičemž příběh by se měl zaměřit na dvě mladé ženy, které jsou na cestě z Philadelphie do Miami. Jedna z nich má být uspořádaná vzorňačka, druhá zas divoká party girl. Během své cesty tak zavítají do nejrůznějších barů, přičemž se budou střetávat s nejrůznějšími zvláštnostmi, které bros Coenos do svých filmů rádi dávají. V tomto případě bychom se měli těšit na jakéhosi hanebného senátora, useknutou hlavu v krabici na klobouky, záhadný kufřík a zhrzenou ex-přítelkyni.

O snímek se starají společnosti Focus Features a Working Title. K projetu byla už v minulosti upsaná herecká jména jako Holly Hunter, Selma Blair, Christina Applegate a Chloe Sevigny. Nicméně obsazení zatím potvrzené není. Joel Coen každopádně také nelení se sólo tvorbou, minulý rok představil světu působivý snímek The Tragedy of Macbeth, který navíc letos zabojoval na Oscarech. Tak uvidíme, zda se zadaří i Ethanovi. Kdo ví, možná nás čeká taková bizarnější a modernější verze snímku Thelma a Louise od Ridleyho Scotta. Necháme se překvapit.