Den zániku přišel. Země se kvůli zvětšenému Slunci změnila na vyprahlou pustinu. Jelikož je však lidstvo vyspělé, přežívá uvnitř silového pole na území bývalé Evropy. „U mnoha z přeživších se v důsledku magnetických změn začaly projevovat paranormální schopnosti, které jim i ostatním pomáhají přežít v nehostinných podmínkách.“

Toto je svět Iluze, debutového románu od Michaely Beránkové, který bojuje o svou přízeň na crowdfundingovém portálu Pointa.cz. Příběh nás zavede do role Solary Nee’lové, která je členkou organizace strážců zvané Sádky. Jejich hlavním posláním je rozložit skupiny povstalců snažící se zpochybnit ochranný účel silového pole. Podle nich není potřeba a vláda lidem lže. „Když se však Solara potká s vůdcem povstání Kylem Riodem, je nucena přehodnotit vše, co dosud pokládala za pravdu.“

Crowdfundingová kampaň zatím probíhá šest dní a doposud bylo vybráno 2 578 korun z požadovaných 76 700 korun. To opravdu není moc, ale do konce stále zbývá dlouhých 24 dní.

Pokud byste o knihu měli zájem, můžete si samozřejmě vybrat z několika úrovní odměn. Elektronickou knihu můžete zakoupit za 105 korun. Cena fyzického vydání se poté odvíjí podle vaší rychlosti. Cena se však o tolik nemění, tudíž vás kniha vyjde na 135 až 169 korun.

I když sci-fi román Iluze nevypadá moc originálně, možná byste mu měli dát šanci. Více informací včetně samotné ukázky naleznete na stránce kampaně na Pointa.cz.