Snímek Není čas zamřít bude poslední bondovkou, ve které v roli agenta 007 zazáří Daniel Craig. Následně bude muset svou agentskou korunu odložit, aby si ji mohl v budoucnu nasadit někdo jiný. Casting na nového 007 patří zcela nepochybně k jedněm z nejdůležitějších procesů, které se musí před zrodem nové bondovské éry zařídit. V případě tak známé a proslulé postavy je ale onen casting mnohem komplikovanější, protože v něm hraje roli vícero faktorů. O průběhu výběru se rozpovídala Debbie McWilliams, která se o vedení castingu stará už od dob, kdy byl Bondem Roger Moore. Její první film, který si vzala na starost, byla bondovka Jen pro tvé oči z roku 1981. S informací přišel web Screen Rant.

Onen proces údajně může trvat i několik let. Nejdříve se dá dohromady seznam vhodných kandidátů, přičemž posléze se postupně vyberou většinou tři z nich, kteří se pro roli hodí nejvíce. Tato hrstka vyvolených následně musí podstoupit testování před kamerou, kaskadérské zkoušky, kde se zhodnotí jejich fyzická kondice, a nakonec se musí vybraní herci sejít se všemi významnými zastupiteli, kteří mají značku Jamese Bonda pod palcem. Kromě samotné Debbie McWilliams se musí sejít ještě s režisérem budoucího bondovského snímku, následně se všemi producenty, pak s představiteli distribučního studia, které filmy o agentovi 007 vydává, a konečně pak i s Barbarou Broccoliovou, jejíž rodina je spojená s výrobou veškerých bondovských titulů už od samotného začátku filmové série. A ti všichni se musí shodnout na jednom jediném kandidátovi. 

Celý proces je tak neskutečně složitý a poměrně úmorný. Tudíž po premiéře nejnovější bondovky si asi ještě na novou tvář budeme muset dlouho počkat. Podobný proces musel podstoupit i Daniel Craig. Ten svou kandidaturu na Bonda mimo jiné sdílel například s Clivem Owenem, Henry Cavillem, Samem Worthingtonem, Rupertem Friendem a Dougrayem Scottem. Kdo se tak stane dalším charismatickým špionem, je zatím ve hvězdách. Oblíbenými kandidáty mezi fanoušky jsou například Tom Hardy, Idris Elba, Cillian Murphy, Richard Madden, Tom Hiddleston, Sam Heughan a mnozí další. Zda bude některý z nich v budoucnu opravdu osloven, se budeme muset nechat překvapit.