Pokud ještě stále máte v puse onu divnou pachuť z poslední řady slavného fantasy seriálu Hra o trůny, tak pro vás máme dobrou zprávu. Již letos se dočkáme očekávaného prequelu House of the Dragon, který nám snad zas spraví náladu. Příběh seriálu by se měl odehrávat přibližně 200 let před událostmi první série Hry o trůny, přičemž se zaměří na prastarý a mocný rod Targaryenů, bělovlasých milovníků incestních vztahů, kteří si podmanili Západozemí svými draky. Samotný děj by se pak měl zaměřit na občanskou válku, která byla známá pod jménem Tanec draků. Očekávat tak můžeme nejen mnoho bitevních sekvencí, ale i politické pletichaření, které si fanoušci z původního seriálu obzvlášť pochvalovali. 

K celému seriálu se ale vyjádřil i sám G. R. R. Martin, autor původních knižních předloh, na jehož závěrečné poslední dva díly Hry o trůny čekají fanoušci už celá léta. Ve svém osobním blogu, který se nazývá „Not a blog“, vyjádřil autor nadšení z první epizody, kterou přednedávnem zhlédl. Napsal například následující řádky:

,,Na House of the Dragon se sám velice těším. Dobře, jen těžko mohu být objektivní. Vím mnoho o tom, co v tom seriálu uvidíte. (Ehm, však jsem taky o tom napsal knihu). Navíc jsem již viděl hrubý střih první epizody. A strašně se mi to líbilo. Je to temné, silné a hluboké. Přesně tak, jak bych od své epické fantasy očekával. Myslím, že Targaryeni jsou ve velice dobrých rukou. Těšte se. Nemyslím si, že budete zklamaní.“  

O prequelový seriál se už ale nepostarají původní showrunneři Hry o trůny, tentokrát se těchto otěží ujal Ryan J. Condal, který je známý především díky akčnímu sci-fi Okupovaná kolonie. Pomáhat mu ale bude i Miguel Sapochnik, schopný režisér původního seriálu, který je zodpovědný za populární epizody jako Tvrdodomov, Bitva bastardů a Vichry zimy. V seriálu se dočkáme herců jako Matt Smith, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Paddy Considine a mnohých dalších. Seriál by měl vyjít už letos, ale přesné datum zatím stále neznáme. Dáte mu šanci?