Co si budeme povídat, S čerty nejsou žerty (1984) je jednoznačně legendární pohádka, která je pro vánoční svátky jako dělaná. Je to také pohádka, ze které pochází celá řada slavných hlášek. Mnohé z nich pochází i z úst Petra Nárožného, který si zahrál padoušského kaprála, velitele knížecího vojska.

A právě ten se stal hlavní hvězdou reklamy české divize Netflixu na sci-fi snímek Rebel Moon, jehož první část se minulý týden objevila na streamovací službě. Podívat se na ni můžete výše. Vzhledem k titulu filmu se vyloženě nabízelo použít ikonickou hlášku: ,,Je to rebel!,“ ovšem taky by bylo vcelku vtipné, kdyby se našel moment, při němž by Nárožný prohlásil své neméně ikonické: ,,Zas ti to spadlo. Asi vítr, ne?“ Reklama se každopádně Netflixu jednoznačně povedla, vlastně bychom se vůbec nedivili, kdybyste si ji užili víc než samotný film. 

Rebel Moon je sice momentálně jedním z nejsledovanějších titulů na Netflixu, ale recenze má vyloženě bídné. Zda na tom bude podobně i nadcházející druhá část, která vyjde příští rok na jaře, je otázkou, ale příliš nadějí bychom tomu nedávali.

O scénář a režii se postaral Zack Snyder, který snímek napsal ještě spolu s Kurtem Johnstadem (300: Bitva u Thermopyl) a Shayem Hattenem (John Wick: Kapitola 4).

V hlavních rolích se představili herci jako Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Cleopatra Coleman, Cary Elwes, Anthony Hopkins, Jena Malone, Corey Stoll, Ed Skrein, Michiel Huisman, Djimon Hounsou a další.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška bude na Netflixu premiérovat 19. 4. 2024.