Už nějakou dobu víme, že nadcházející film o Batmanovi, ve kterém netopýřího hrdinu ztvární Robert Pattinson, zároveň otevře vrata pro spin-off seriál, v němž ve hlavní roli uvidíme slavného padoucha Tučňáka. I přestože v Batmanovi si ho zahraje Colin Farrell, dosud nebylo jisté, zda se herec skutečně objeví i v samotném seriálu. Podle severu Variety však HBO nedávno konečně oznámilo, že Farrell si Tučňáka skutečně zahraje i v něm. Seriál by měl důkladněji nahlédnout do padouchova zvrhlého charakteru, přičemž by nám měl zároveň představit cestu, po které se Tučňák vydal, aby se stal jedním z nejznámějších zločinců města Gotham. 

Mnohým se může zdát, že pokud Farrell už kývl na ztvárnění role Tučňáka pro Batmana, tak by přeci bylo více než logické, aby ho ztvárnil i v seriálu, který z filmu bude vycházet. To je samozřejmě pravda, ovšem nesmíme zapomenout, že velcí herci jako Farrell mají velmi nabitý rozvrh, přičemž působení v seriálu stojí mnohem více času. Navíc je o hercovi známo, že si své projekty vybírá velice opatrně, přičemž rozhodně nekývne na všechno, co mu strčí pod nos. Není to každopádně první spolupráce mezi slavným hercem a významným studiem, pod jehož dohledem vznikly seriálové skvosty jako The Wire a Hra o trůny. Colin Farrell si například zahrál jednu z hlavních rolí v druhé sérii seriálu Temný případ (True Detective), kde ztvárnil drsňáckého detektiva Raye Velcora. 

Na připravovaném seriálu o Tučňákovi se také bude podílet Matt Reeves, který zrežíroval nadcházejícího Batmana. V seriálu se tentokrát ujal role výkonného producenta. O samotný scénář se zas postará Lauren LeFranc. V rámci let ztvárnila Tučňáka celá řada herců, mezi nejznámější představitele však patří Burgess Meredith (seriálový Batman z 60. let), Danny DeVito (Batman se vrací) a Robin Lord Taylor (seriál Gotham). Tak uvidíme, zda se zadaří i Farrellovi. Datum premiéry je zatím stále ještě ve hvězdách.